Keystone logo

12 Sarjana Program dalam Pengajian Pentadbiran Sumber Manusia Perhubungan Pekerjaan 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Pentadbiran
  • Sumber Manusia
  • Perhubungan Pekerjaan
Bidang pengajian
  • Pengajian Pentadbiran (12)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Pengajian Pentadbiran Sumber Manusia Perhubungan Pekerjaan

Ijazah sarjana diperolehi selepas pelajar menamatkan modul dan keperluan tertentu, sering termasuk pembentangan disertasi ditulis atau projek. Program-program yang menjurus ke arah pelajar yang datang secara langsung daripada program ijazah pertama atau ke arah profesional yang mencari untuk meningkatkan peluang mendapat pekerjaan.

&nbsp

Dengan pemahaman program sarjana secara umum, seseorang mungkin bertanya, "Apakah yang dimaksudkan dengan Sarjana dalam Perhubungan Pekerjaan?" Program-program ini biasanya meliputi topik-topik seperti pengurusan sumber manusia, perhubungan industri, pembangunan pekerja, pembangunan pelan manfaat pekerja, buruh dan pekerjaan undang-undang, kakitangan dan latihan, kemahiran tawar-menawar kolektif, dan penyiasatan teknikal interaksi sosial. Topik-topik ini disertai dengan pelbagai kemahiran yang berkaitan dalam penciptaan dan permohonan daripada topik.

&nbsp

Pelajar program menikmati banyak faedah seperti peluang untuk bekerja dengan individu yang telah berjaya mengamalkan kemahiran dan tenaga pengajar yang telah menjadi pakar-pakar dalam industri. Pada tamat pengajian, pelajar akan disediakan dengan tahap yang tinggi pekerjaan. Mereka mempunyai kemahiran yang diperlukan bagi proses integrasi profesional dan kesedaran tentang dasar-dasar pasaran buruh semasa dan masa depan, disusuli keupayaan untuk menyelesaikan masalah dan mencipta penyelesaian.

&nbsp

Kos menghadiri program-program ini boleh dipengaruhi oleh banyak perkara, seperti mana sekolah yang terletak. Sebagai institusi-institusi ini yang terletak di seluruh dunia, individu yang berminat perlu menghubungi sekolah secara langsung untuk maklumat khusus.

&nbsp

Selepas menamatkan pengajian, individu yang telah menamatkan program ini sering dapat bergerak terus ke dalam pekerjaan itu sebagai pengarah sumber manusia, pengurus sumber manusia, pengurus pampasan dan faedah, kontrak perunding, pengurus dan hubungan pekerja. Tanggungjawab kerjaya lain mungkin termasuk pengurusan kepelbagaian tempat kerja atau hubungan pekerjaan antarabangsa. Dengan ijazah ini maju, graduan mencari jawatan dengan syarikat tempatan atau dengan syarikat-syarikat antarabangsa.

&nbsp

Jika anda berminat untuk menyertai program Sarjana Perhubungan Pekerjaan, masukkan satu atau lebih daripada bentuk utama dalam penyenaraian program kami. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.