Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 11 Sarjana dalam Perfileman 2023

11 Sarjana Program dalam Perfileman 2023

Gambaran keseluruhan

Ijazah sarjana adalah peringkat pertama pendidikan siswazah selepas tamat sarjana muda sarjana muda. Ia menawarkan kajian lanjut ke dalam topik akademik minat atau latihan dan pendidikan dalam mengejar kerjaya profesional tertentu.

Apakah Master dalam Filmmaking? Ijazah ini adalah untuk pencipta filem yang bercita-cita ingin belajar membuat gambar bergerak. Terdapat beberapa jalur pembelajaran yang biasanya tersedia untuk pelajar, yang mungkin termasuk penulisan skrip, pengarah, pengeditan, penghasilan, sinematografi, dokumentari, dan rakaman bunyi dan reka bentuk. Penyelidikan boleh digabungkan dengan latihan yang digunakan dalam penggunaan studio atau ruang latihan, kamera, bunyi, dan peralatan lampu, suite bunyi dan penyuntingan, dan media yang berlainan. Kerja kursus lain yang mungkin melibatkan naratif skrin, penceritaan visual, politik, aktivisme sosial, industri media, dan undang-undang dan etika media.

Pelajar dalam Sarjana dalam program Filmmaking boleh belajar bagaimana untuk bekerjasama antara satu sama lain, pertama dan terpenting, kerana pembuatan filem sering menjadi usaha pasukan. Kemahiran penyelidikan biasanya ditapis, serta pengurusan projek dan kebolehan komunikasi interpersonal, yang boleh digunakan untuk semua bidang kerja.

Kos program berbeza-beza untuk Master dalam Filmmaking, bergantung kepada institusi pendidikan, negara di mana ia berdasarkan, dan tempoh program. Pelajar boleh mengharapkan untuk menghabiskan sekurang-kurangnya satu hingga tiga tahun untuk menyelesaikan ijazah.

Kemungkinan kerjaya untuk Sarjana dalam graduan Filmmaking mungkin termasuk pengarah, pengeluar, ahli sinematografi, penulis skrip, atau editor dalam industri filem dan televisyen. Peranan pengeluaran filem lain wujud, seperti pereka bunyi, pereka pengeluaran, atau pereka kesan visual. Graduan mungkin ingin mengejar pembuatan filem bebas atau mencari peluang dalam syarikat penyiaran utama atau filem pengeluaran. Kerjaya dalam arkib filem, pengedaran, atau pengunduran adalah pilihan tambahan.

Sarjana dalam program Filmmaking boleh didapati di kampus universiti dan dalam program dalam talian secara global. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

  • Sarjana
  • Kewartawanan dan Komunikasi Massa
  • Pengajian Filem
  • Perfileman
Bidang pengajian
  • Kewartawanan dan Komunikasi Massa (11)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian