Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 8 Sarjana dalam Perancangan Wilayah 2023

8 Sarjana Program dalam Perancangan Wilayah 2023

Gambaran keseluruhan

Ijazah Sarjana adalah tahap pengajian siswazah yang mengiktiraf pelajar untuk mengujakan dalam bidang akademik mereka yang dipilih dengan kursus pembinaan pengetahuan yang tertumpu. Program biasanya memerlukan satu hingga dua tahun untuk diselesaikan.

Apakah Master dalam Perancangan Wilayah? Program-program ini membolehkan pelajar membina pemahaman konseptual mengenai kajian penggunaan tanah dan kemahiran pengurusan untuk kerjaya sebagai perancang serantau atau bandar dalam pengaturan komersil. Pelajar mempunyai peluang untuk memahami bagaimana perancangan bandar dan perbandaran mempunyai kesan dunia nyata terhadap kesejahteraan penduduk, dan belajar bagaimana untuk bekerja dengan profesional lain mengenai projek penambahbaikan. Topik kursus mungkin termasuk ekonomi, reka bentuk, kajian undang-undang, kesihatan dan keselamatan, perancangan bajet, kajian alam sekitar dan infrastruktur. Kemasukan mungkin memerlukan penyiapan kursus sebelumnya atau ijazah sarjana muda dalam mata pelajaran yang berkaitan seperti ekonomi, matematik dan geografi.

Melengkapkan tuan dalam perancangan serantau boleh menawarkan banyak faedah berguna. Pelajar dapat mempelajari kemahiran organisasi, komunikasi dan kepimpinan berharga yang penting untuk karier yang berjaya, gaji kompetitif dan pembinaan karakter peribadi.

Kos mengambil program mungkin berbeza mengikut lokasi setiap institusi. Pelajar prospektif digalakkan untuk menghubungi sekolah-sekolah tertentu yang menawarkan program yang dikehendaki untuk mendapatkan maklumat tambahan mengenai kos dan keperluan lain.

Pelajar boleh mengharapkan untuk menggunakan ijazah perancangan serantau dalam pelbagai kerjaya yang memberi ganjaran. Kedudukan berpotensi yang membantu mengembangkan dan memperbaiki komuniti termasuk perancang bandar dan perbandaran, pemaju komuniti, pengurus perumahan, pentadbir perkhidmatan awam, pegawai kerajaan, pemeriksa bangunan, arkitek lanskap, ejen estet, juru ukur pembangunan dan pengurus alam sekitar. Perancang serantau kerap bekerja di pelbagai aspek masyarakat termasuk pemerintah daerah, organisasi politik, agensi alam sekitar dan pusat perubatan.

Terdapat banyak pilihan waktu kursus antarabangsa dan fleksibel untuk menampung semua jenis pelajar. Untuk memulakan, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

 • Sarjana
 • Pengajian Seni Bina
 • Perancangan Wilayah
Bidang pengajian
 • Pengajian Seni Bina (8)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian