Keystone logo

35 Sarjana Program dalam Pengajian Seni Bina Perancangan Bandar dan Wilayah 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana
 • Pengajian Seni Bina
 • Perancangan Bandar dan Wilayah
Bidang pengajian
 • Pengajian Seni Bina (35)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Sarjana Program dalam Pengajian Seni Bina Perancangan Bandar dan Wilayah

  Sarjana dalam Perancangan Bandar dan Wilayah adalah satu program menyeluruh yang menawarkan pendidikan dan kemahiran penting untuk menyediakan pelajar untuk jawatan peringkat tinggi dalam perancangan wilayah. Pelajar yang berminat dalam perancangan untuk pembangunan bandar, pembangunan wilayah atau pembangunan industri digalakkan memohon untuk Ijazah Sarjana Perancangan Bandar dan Wilayah.

  &nbsp

  Apakah Sarjana Bandar dan Wilayah Perancangan? A Master di Bandar dan Wilayah Perancangan direka untuk mengajar pelajar pelbagai mata pelajaran dan kemahiran yang akan menyediakan mereka untuk memegang jawatan berpangkat tinggi dalam jawatankuasa perancangan bandar dan wilayah. Pelajar akan mengambil kelas dalam mata pelajaran teras yang memberi tumpuan kepada teori dan sejarah perancangan, kaedah analisis, dinamik pembangunan metropolitan, dan pelaksanaan pelan. Pelajar boleh menyesuaikan pendidikan mereka bagi lagi pakar dalam bidang seperti pengangkutan, alam sekitar, pembangunan masyarakat, penggunaan tanah, dan pembangunan ekonomi.

  &nbsp

  Pelajar yang menerima Sarjana dalam Perancangan Bandar dan Wilayah mempelajari kemahiran yang sangat berharga yang membolehkan mereka untuk mewujudkan yang direka dengan rancangan pembangunan bandar. Pelajar yang dilengkapi dengan pengetahuan dan pengalaman yang ditawarkan dalam program ini adalah lebih bersedia untuk meneruskan peringkat tinggi kedudukan perancangan pembangunan.

  &nbsp

  Kos Sarjana Perancangan Bandar dan Wilayah bergantung kepada lokasi institusi dan dasar-dasar kewangan dan tuisyen individu. Bergantung kepada institusi dan jumlah kredit yang diambil setiap semester, pelajar boleh menamatkan program dalam masa dua tahun.

  &nbsp

  Pelajar yang berjaya menamatkan program sarjana dalam perancangan bandar dan wilayah yang layak untuk meneruskan kerjaya dalam perancangan bandar dan pembangunan, perumahan masyarakat dan pembangunan sosial, perancangan pengangkutan, perancangan alam sekitar, perancangan pembangunan ekonomi, perancangan guna tanah, pengurusan pantai, reka bentuk bandar, dasar awam dan pengurusan, pemeliharaan bersejarah, pembangunan tenaga kerja, dan pelbagai bidang lagi berkaitan.

  &nbsp

  Untuk memulakan usaha anda Sarjana Perancangan Bandar dan Wilayah, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.