Keystone logo

55 Sarjana Program dalam Pengajian Ekonomi Perakaunan Perakaunan dan Kewangan 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Ekonomi
  • Perakaunan
  • Perakaunan dan Kewangan
Bidang pengajian
  • Pengajian Ekonomi (55)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Pengajian Ekonomi Perakaunan Perakaunan dan Kewangan

Walaupun ijazah Sarjana Muda dalam bidang perakaunan boleh menghantar anda baik dalam perjalanan anda, jika anda merancang untuk menjadi berjaya dalam perakaunan dan kewangan kerjaya, anda mungkin perlu kajian tambahan dan pensijilan. Sarjana Perakaunan dan Kewangan boleh membuat anda berdaya saing di pasaran antarabangsa dalam bidang kerjaya yang semakin kompetitif.

Apakah Sarjana Perakaunan dan Kewangan? Ia adalah program biasanya kompetitif yang memberi tumpuan kepada kajian pengurusan kewangan, termasuk perakaunan antarabangsa maju dan perakaunan. Kursus pengajian boleh mengambil satu hingga dua tahun untuk disiapkan, dan keperluan untuk kemasukan dan kesinambungan kajian adalah sering agak ketat. Oleh kerana ia adalah satu bidang yang popular dan berdaya saing pengajian, pelajar yang memohon mestilah mempunyai Ijazah Sarjana Muda dalam bidang yang berkaitan dan mengekalkan PNG minimum di kebanyakan universiti.

Pendapatan ijazah sarjana dalam bidang perakaunan dan kewangan menawarkan banyak kelebihan untuk bergraduat pelajar.Ia menjadikan pelajar lebih mudah dipasarkan di seluruh dunia. Program ini biasanya menyediakan pelajar untuk peperiksaan pensijilan untuk mendapatkan sijil sebagai akauntan awam (BPA) atau juruaudit dalaman (CIA).

Kos ijazah itu sarjana berlainan bergantung kepada institusi dan tempoh program. Pelajar juga perlu mengambil kira kos tambahan yang hidup di kampus berbanding belajar dalam talian. Pensijilan tambahan juga mungkin kos tambahan. Penyelidikan program anda secara menyeluruh untuk mengetahui apa kos termasuk.

Graduan Sarjana Perakaunan dan Kewangan biasanya boleh mencari kerjaya dengan kerajaan, dalam perniagaan atau dalam perundingan. Ijazah ini juga berguna dalam penyelidikan akademik yang berkaitan dengan perakaunan dan kewangan. Bagi mereka yang merancang untuk menjadi akauntan, ijazah ini meningkatkan pemasaran untuk salah satu bidang pekerjaan yang paling pesat berkembang, dan mungkin juga termasuk pensijilan sebagai CPA atau CIA.

Pelajar sering boleh memilih untuk menamatkan pengajian di kampus atau dalam talian.Transkrip biasanya diperlukan bersama-sama dengan permohonan itu. Sesetengah institusi juga mungkin memerlukan temuduga untuk program mereka. Untuk maklumat lanjut, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.