Keystone logo

52 Sarjana Program dalam Pendidikan Penyelidikan Pendidikan 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pendidikan
  • Penyelidikan Pendidikan
Bidang pengajian
  • Pendidikan (52)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Pendidikan Penyelidikan Pendidikan

Ijazah sarjana adalah hasil daripada tahun pengajian dalam program siswazah. Tahap sedemikian melayakkan graduan sebagai pakar dalam bidang tertentu dan boleh meletakkan mereka di landasan yang betul ke arah mendapatkan ijazah kedoktoran.

Apakah Master dalam Penyelidikan Pendidikan? Program ijazah ini dapat meningkatkan kemahiran penyelidikan pelajar kerana ia berkaitan dengan teori pendidikan dan sistem. Pelajar dapat lulus dengan pemahaman yang mendalam tentang bagaimana untuk menjalankan dan menganalisis penyelidikan mereka sendiri untuk membuat peningkatan dalam program pendidikan dan akademik. Kursus kursus yang diperlukan dalam program ini mungkin termasuk teori ujian klasik, statistik inferensi, teori organisasi, pengumpulan data, anggaran parameter dan reka bentuk penilaian.

Ijazah penyelidikan pendidikan perlu menyediakan graduan bagi tenaga kerja. Melalui kursus mereka, pelajar dapat meningkatkan kemahiran analisis, komunikasi dan kerja berpasukan mereka, yang dapat membantu mereka mendapatkan pekerjaan dalam bidang penyelidikan selepas tamat pengajian.

Terdapat banyak faktor, seperti sama ada seorang pelajar boleh melakukan komitmen terhadap jadual sepenuh masa, yang boleh menjejaskan kos program. Cara terbaik untuk pelajar memahami sepenuhnya kos adalah untuk menjangkau sekolah pilihan mereka untuk maklumat lanjut.

Graduan dengan ijazah pendidikan pendidikan sepatutnya dapat mencari kerja dalam pelbagai bidang dan organisasi, termasuk universiti, institusi kewangan, daerah sekolah, bukan keuntungan atau sektor perniagaan yang lain. Mereka mungkin mencari pekerjaan sebagai pengarah pembelajaran, membangunkan kurikulum baru untuk sekolah untuk mengikuti, atau berkhidmat sebagai penasihat atau kaunselor, membantu menerapkan hasil penyelidikan ke situasi dunia sebenar. Kerjaya berpotensi lain termasuk penganalisis data, penyelaras penyelidikan, pentadbir pendidikan, penyelidik utama dan penasihat pengukuran.

Program penyelidikan pendidikan dalam talian boleh didapati di sekolah-sekolah di seluruh dunia. Program-program ini mungkin amat menarik bagi pelajar yang mempunyai pekerjaan sepenuh masa, tinggal di kawasan luar bandar atau tidak boleh melakukan komitmen terhadap jadual kolej tradisional. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.