Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 13 Sarjana dalam Penyelidikan Kejuruteraan 2023

13 Sarjana Program dalam Penyelidikan Kejuruteraan 2023

Gambaran keseluruhan

Menawarkan latihan kemahiran khusus dan pendidikan yang fokus, program ijazah sarjana merupakan pilihan popular bagi pelajar yang ingin menambah kelayakan mereka. Jenis ijazah ini biasanya memerlukan antara 24 dan 36 jam kredit untuk diselesaikan.

Apakah Master dalam Penyelidikan Kejuruteraan? Program-program lanjutan ini biasanya mengajar pelajar asas-asas teknik kejuruteraan dan membolehkan mereka untuk mengkhususkan diri dalam pelbagai bidang saintifik. Pelajar boleh memilih khusus mereka berdasarkan minat dan keperluan program, mengkaji kurikulum berasaskan penyelidikan yang disesuaikan untuk memenuhi bidang fokus unik mereka. Bidang pengkhususan boleh termasuk (tetapi tidak terhad kepada) bioengineering, kejuruteraan elektrik atau komputasi, kejuruteraan bahan, dan kejuruteraan petroleum. Bergantung pada program ini, ijazah ini sering disokong oleh penyelidikan bebas dan mungkin melibatkan kerjasama dengan pakar industri.

Kerana sifat praktikal pengajian kejuruteraan, pelajar dapat memperoleh banyak kemahiran dan pengalaman bernilai tinggi melalui pendidikan mereka. Pelajar boleh belajar bagaimana untuk menjalankan penyelidikan kejuruteraan dan bekerjasama dalam bidang yang dikehendaki mereka, dan mereka boleh memperoleh kemahiran pengurusan masa yang unggul yang dapat meningkatkan kehidupan profesional dan peribadi mereka dengan lebih besar.

Belanjawan untuk kolej boleh mencabar kerana banyak faktor yang perlu dipertimbangkan. Pelajar digalakkan untuk menyelidik jadual bayaran untuk setiap program individu yang mereka berminat sebelum membuat permohonan dan menjangkau universiti yang dikehendaki untuk mendapatkan bantuan.

Bergantung kepada keistimewaan yang mereka pilih, pelajar yang lulus dengan Sarjana dalam Kejuruteraan Penyelidikan dapat memperoleh pekerjaan dalam hampir mana-mana industri yang bergantung kepada penyelidikan. Latar belakang unik dalam program ijazah ini boleh membawa pelajar ke jawatan sebagai jurutera biomedikal, jurutera petroleum, dan jurutera awam. Laluan kerjaya boleh didapati di sektor swasta dan awam di mana individu-individu yang mempunyai pengalaman penyelidikan mendalam dan dunia nyata adalah permintaan yang berterusan.

Menerima Master dalam Penyelidikan Kejuruteraan tidak perlu melibatkan pemotretan hidup anda. Program pembelajaran dalam talian dan jarak jauh membolehkan anda menyeimbangkan permintaan keluarga dan kehidupan kerja bersama matlamat akademik anda. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Kejuruteraan
  • Kejuruteraan
  • Penyelidikan Kejuruteraan
Bidang pengajian
  • Pengajian Kejuruteraan (13)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian