Keystone logo

3 Sarjana Program dalam Pengajian Undg-undg Pengajian Penyelesaian Pertikaian Penyelesaian Pertikaian 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Undg-undg
  • Pengajian Penyelesaian Pertikaian
  • Penyelesaian Pertikaian
Bidang pengajian
  • Pengajian Undg-undg (3)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular degree type

Popular study format

Sarjana Program dalam Pengajian Undg-undg Pengajian Penyelesaian Pertikaian Penyelesaian Pertikaian

Ijazah sarjana boleh membuka pintu tertutup yang lain dalam laluan kerjaya pelajar dan menyediakan pertumbuhan pendidikan tambahan. Ijazah juga merupakan keperluan yang diperlukan bagi mereka yang mengejar PhD, atau untuk kepakaran bidang tertentu.

Apakah Master dalam Penyelesaian Pertikaian? Program ini mengajar pengurusan perniagaan yang berkesan dan penyelesaian konflik. Pelajar belajar untuk menggunakan pengetahuan ini untuk menyelesaikan masalah dengan individu, syarikat, kumpulan besar dan juga di peringkat antarabangsa. Kursus asas mengenai etika, pengantaraan dan rundingan kemudiannya dapat diperluas dengan kursus-kursus yang disesuaikan dengan pelajar individu. Pilihan kursus yang mungkin termasuk sosiologi, perniagaan antarabangsa, psikologi dan ekonomi. Kebanyakan program boleh diselesaikan dalam satu hingga dua tahun dan tidak memerlukan ijazah undang-undang atau LSAT.

Ketahui cara untuk menengah, menimbang dan berunding dengan program ijazah ini. Walaupun kemahiran ini sangat baik untuk penyelesaian konflik, pelajar juga boleh memanfaatkan kemahiran ini di tempat kerja dan semasa menemuramah untuk jawatan, merundingkan kenaikan gaji dan membeli barangan tiket besar seperti rumah, hanya untuk menyentuh beberapa kemungkinan.

Komitmen kewangan peserta program bergantung kepada program yang dipilih. Menyiasat program-program yang ada akan menjawab soalan-soalan kewangan kebanyakan calon pelajar sebelum membuat keputusan.

Seorang Master dalam Penyelesaian Pertikaian sering memberi manfaat kepada sesiapa yang berminat dalam sektor awam atau swasta. Pekerjaan penyelesaian pertikaian alternatif boleh didapati di dalam dan di luar negara untuk sesiapa sahaja yang ingin melaksanakan amalan ini ke dalam perniagaan atau organisasinya. Pengantara, penimbangtara atau konsiliator adalah semua kedudukan kerjaya yang sesuai untuk graduan. Banyak jawatan yang berkaitan tersedia untuk mengejar organisasi kerajaan dan bilik sidang atau mereka yang ingin mengelakkan mahkamah, seperti pengantian perceraian. Di samping itu, ijazah boleh membuka pintu bagi mereka yang mencari profesion undang-undang tanpa ijazah undang-undang.

Pilih antara menghadiri kelas di universiti atau fleksibiliti kelas dalam talian. Untuk langkah seterusnya, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.