We have scheduled maintenance on our sites on the 21st of May from 4PM to 8PM CET. During this maintenance window, some functions on this site may become temporarily unavailable

2 Sarjana Program dalam Pembinaan Perkhidmatan Bangunan Penyelenggaraan Bangunan 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pembinaan
  • Perkhidmatan Bangunan
  • Penyelenggaraan Bangunan
Bidang pengajian
  • Pembinaan (2)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular degree type

Popular study format

Popular education type

Sarjana Program dalam Pembinaan Perkhidmatan Bangunan Penyelenggaraan Bangunan

Setelah melengkapkan ijazah sarjana muda, pelajar dapat melanjutkan pendidikan mereka dengan memperoleh gelar sarjana. Walaupun ia mungkin mengambil masa dua tahun atau lebih untuk disiapkan, pendidikan lanjut tambahan boleh memberi peluang kepada pelajar untuk mengkhusus dalam bidang pengajian yang lebih disukai.

Apakah Master dalam Penyelenggaraan Bangunan? Memandangkan teknologi inovatif terus diintegrasikan ke dalam reka bentuk bangunan, ijazah lanjutan ini dapat menyediakan graduan dengan maklumat yang diperlukan untuk mengekalkan bangunan yang cekap dan cekap tenaga. Di samping mempelajari unsur-unsur reka bentuk seni bina yang mampan, pelajar juga boleh menghabiskan masa memfokuskan pada bagaimana manusia berinteraksi dengan persekitaran bangunan, memaksimumkan kesihatan dan keselesaan bagi penghuninya. Kursus-kursus lain dalam ijazah boleh memberi tumpuan kepada peraturan kerajaan, kod bangunan, dan isu-isu kesan alam sekitar.

Graduan sering belajar bagaimana untuk memaksimumkan prestasi kompleks bangunan, termasuk menambahkan peningkatan ke bangunan yang tidak dirancang awal untuk kecekapan sumber. Mereka boleh menajamkan kemahiran komunikasi tertulis dan lisan, dan keupayaan untuk menerangkan butiran kejuruteraan yang kompleks kepada pengawal selia atau pihak lain yang berminat yang tidak mempunyai latar belakang teknikal.

Kos untuk melengkapkan ijazah pascasiswazah boleh berbeza-beza bergantung kepada panjang program ijazah, lokasi sekolah, jenis kandungan yang ditawarkan, dan sama ada kelas diambil di kampus atau dari jarak jauh. Kos juga boleh memberi kesan bergantung kepada reputasi sekolah dalam bidang pengajian yang dipilih.

Graduan boleh menjadi pengurus harta komersil, jurutera bangunan kanan atau pengarah penyelenggaraan untuk bangunan individu untuk meluaskan kompleks dengan struktur pelbagai guna, menggabungkan pelbagai generasi teknologi. Lain memilih untuk menjadi perunding dengan firma seni bina atau kejuruteraan yang pakar dalam projek pembinaan atau pengubahsuaian baru. Apabila digabungkan dengan minat dalam pengurusan perniagaan, graduan boleh menjadi pemilik dan CEO firma senibina atau kejuruteraan mereka sendiri. Dengan minat dalam bekerja di sektor awam, graduan boleh menyertai jabatan bangunan kerajaan sebagai penganalisis kanan, pengawal selia atau pentadbir pematuhan.

Ijazah siswazah boleh diperolehi secara peribadi, dalam talian, atau digabungkan dengan peluang latihan dan perundingan pelajar. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.