Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 27 Sarjana dalam Penulisan Kreatif 2023

27 Sarjana Program dalam Penulisan Kreatif 2023

Gambaran keseluruhan

Profesional penulisan kreatif mencari kerjaya yang memuaskan dalam pelbagai sektor, seperti penyiaran, hiburan, Web, media, ahli akademik, penerbitan dan banyak lagi. Ditawarkan di universiti-universiti dan institusi akademik di negara-negara di seluruh dunia, program Ijazah Sarjana Penulisan Kreatif sesuai untuk kembali pelajar dengan pengalaman kerja dalam pelbagai bidang, dan juga baru-baru ini graduan Sarjana Muda 's yang ingin membina kelulusan tambahan. Sarjana pelajar Penulisan Kreatif menggabungkan kajian penulis induk dan kerja-kerja mereka dengan kaedah praktikal untuk pemikiran kreatif dan penjanaan idea untuk membangunkan pengetahuan dan kemahiran utama dalam bidang mereka.

Kebanyakan program Ijazah Sarjana Penulisan Kreatif memerlukan pelajar untuk menyiapkan projek tesis Sarjana pada satu ketika semasa pengajian mereka - biasanya hampir akhir dalam program ini.Tesis ini menunjukkan pelbagai siswazah masa depan 's kemahiran dan penguasaan subjek diajar dalam Sarjana Penulisan Kreatif kursus, seminar dan bengkel. Program Ijazah Sarjana Penulisan Kreatif mengambil masa dua tahun untuk disiapkan pada jadual pengajian sepenuh masa. Adalah penting untuk mendapatkan maklumat lanjut secara langsung dari universiti atau institusi akademik yang menawarkan program Sarjana Penulisan Kreatif yang menarik minat anda dengan menggunakan Borang web satu minit pada halaman maklumat program berkaitan di bawah.

Jika kerjaya impian anda melibatkan kerja menarik secara bertulis bagi mana-mana banyak sektor yang disenaraikan di atas, kemudian terus membaca di sini dan mengetahui lebih lanjut mengenai program Sarjana Penulisan Kreatif, hari ini!

Baca lagi

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Kemanusiaan
  • Pengajian Gubahan
  • Penulisan Kreatif
Bidang pengajian
  • Pengajian Kemanusiaan (27)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian