Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 21 Sarjana dalam Pentadbiran Organisasi 2023

21 Sarjana Program dalam Pentadbiran Organisasi 2023

Gambaran keseluruhan

Ijazah induk adalah pilihan pendidikan yang tersedia untuk pelajar selepas memperoleh ijazah sarjana muda. Jenis ijazah ini biasanya mengambil sedikit masa untuk diselesaikan kerana kurikulum lebih maju dan tertumpu.

Apakah Master dalam Pentadbiran Organisasi? Setiap perniagaan atau organisasi yang berjaya memerlukan profesional berkelayakan untuk membantu memupuk persekitaran yang berfungsi dan berstruktur. Ijazah jenis ini membantu menyediakan pelajar untuk peranan kepimpinan dengan mengkaji teknik pengurusan lanjutan, taktik komunikasi dan strategi perancangan. Sesetengah kursus boleh mengkaji sumber manusia, etika, teori kepimpinan, pemasaran, atau kemahiran pengurusan kewangan dan perniagaan. Pelajar yang mempunyai Master dalam mata pelajaran ini harus bersedia untuk membantu perniagaan berjaya.

Bidang pengajaran ini membantu para pelajar untuk sepenuhnya melibatkan intuisi kepimpinan mereka, yang boleh menjadi alat yang berguna dalam semua bidang kehidupan. Pelajar dalam subjek ini juga mempunyai kemahiran komunikasi yang lebih baik dan kebolehan berfikir kritis.

Kos ijazah siswazah biasanya bergantung pada bilangan kursus yang diperlukan untuk menyelesaikan program ini. Universiti yang berbeza biasanya mempunyai pelan tuisyen tersendiri, jadi pelajar harus menghubungi sekolah untuk maklumat lanjut mengenai keperluan pendaftaran mereka.

Pelajar dengan ijazah induk dalam pentadbiran organisasi boleh mempertimbangkan peluang kerjaya daripada pelbagai industri. Jawatan pengurusan dan pentadbiran organisasi wujud dalam pelbagai sektor dari syarikat-syarikat antarabangsa yang besar ke agensi bukan keuntungan atau agensi kerajaan. Beberapa pekerjaan yang lebih popular yang terdapat dalam bidang ini termasuk bekerja sebagai pengurus latihan dan pembangunan, pengarah jualan, pekerja sosial, pengurus sumber manusia dan banyak lagi. Mengikuti Master dalam Pentadbiran Organisasi sering boleh membantu pelajar menjadi lebih berkemampuan daripada pelajar dengan hanya ijazah sarjana muda.

Banyak universiti di seluruh dunia menawarkan ijazah sarjana kepada pelajar yang berkelayakan. Biasanya ada pilihan pengajian separuh masa dan sepenuh masa yang ada. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Pentadbiran
  • Pentadbiran
  • Pentadbiran Organisasi
Bidang pengajian
  • Pengajian Pentadbiran (21)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian