Keystone logo

12 Sarjana Program dalam Pengajian Kemanusiaan Teologi Penjagaan Pastoral 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Kemanusiaan
  • Teologi
  • Penjagaan Pastoral
Bidang pengajian
  • Pengajian Kemanusiaan (12)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Pengajian Kemanusiaan Teologi Penjagaan Pastoral

Pelajar biasanya mengejar ijazah sarjana berikut ijazah empat tahun dari Ijazah Sarjana Muda Sastera atau Ijazah Sarjana Muda program Sains. Dengan kajian jenis ini maju, individu akan mempunyai peluang kerjaya tambahan dalam bidang yang dipilih dengan kedudukan canggih yang biasanya akan menawarkan gaji yang lebih tinggi.

Apakah Sarjana Pastoral Care? A Master dalam Penjagaan Pastoral menyediakan pelajar dengan kajian mendalam yang memberi tumpuan kepada jenis penjagaan pastoral, campur tangan dan pendidikan. Dengan kepekatan menyeluruh refleksi teologi, tahap akan memberikan pelajar kemahiran untuk melayani populasi tertentu dengan integrasi psikologi dan teologi. Ini akan meningkatkan keberkesanan dalam jemaah dan lain-lain mereka beribadah. Ia juga menawarkan kurikulum pelajar yang melibatkan amalan dan teori kementerian.

Graduan yang mendapatkan jenis ijazah akan mendapat manfaat daripada memperoleh kajian menyeluruh dalam gabungan pengajian agama, etika dan kaunseling bimbingan dan nasihat untuk memohon kepada semua aspek kerjaya mereka. Individu juga akan meningkatkan yang sedia ada set kemahiran komunikasi mereka untuk bekerja dengan pelbagai orang dalam persekitaran yang berbeza, dari gereja ke hospital.

Kos untuk jenis ijazah akan berbeza bergantung kepada pilihan universiti. Faktor-faktor yang akan menentukan perbelanjaan kewangan termasuk lokasi, kursus pengajian dan tempoh ijazah. Ia biasanya mengambil masa antara satu hingga tiga tahun untuk disiapkan.

Peluang kerjaya bagi seorang individu yang menerima Ijazah Sarjana dalam penjagaan Pastoral dalam pelbagai sektor. Kedudukan boleh termasuk paderi jemaah gereja, paderi di hospital atau seorang menteri yang bekerja sebagai perunding untuk belia, kawasan tua atau lain-lain kerja-kerja klinikal.Pekerjaan yang tertumpu di sekitar kementerian dengan integrasi psikologi dan kerohanian.

Program dengan tumpuan dalam penjagaan pastoral boleh didapati di banyak negara di seluruh dunia. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.