Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 5 Sarjana dalam Penjagaan dan Kebajikan Haiwan 2023

5 Sarjana Program dalam Penjagaan dan Kebajikan Haiwan 2023

Gambaran keseluruhan

Ijazah sarjana adalah pilihan yang baik jika anda ingin memajukan pendidikan anda di luar ijazah sarjana muda. Program jenis ini biasanya boleh disiapkan dalam masa satu hingga tiga tahun dan boleh didapati dalam pelbagai bidang mata pelajaran yang berbeza.

Anda mungkin tertanya-tanya: Apakah Sarjana Penjagaan Haiwan dan Kebajikan? Program jenis ini direka untuk membantu pelajar belajar mengenai pemeliharaan, bekerja dengan, dan melindungi semua jenis makhluk yang berbeza. Mereka yang mengambil kursus kajian mungkin dapat belajar mengenai beberapa topik, termasuk biologi, ekologi, psikologi haiwan, perhutanan, atau pertanian. Pelajar boleh memilih untuk memberi tumpuan kepada spesies atau persekitaran tertentu; mereka juga dapat belajar tentang haiwan amnya. Ini adalah pilihan yang sangat baik jika anda telah belajar sebelum ini biologi atau bidang yang berkaitan.

A Master dalam Penjagaan Binatang dan Kebajikan boleh melengkapkan anda dengan beberapa kemahiran yang mungkin memberi manfaat kepada anda sepanjang kerjaya anda.Anda mungkin boleh untuk meningkatkan pemikiran anda kritikal dan kebolehan menyelesaikan masalah dan kemahiran teknikal yang penting yang berkaitan dengan menjaga haiwan.

Kos ini jenis tahap akan bergantung kepada faktor-faktor seperti struktur program, turun naik tuisyen, dan kos bahan. Pastikan anda berhubung dengan institusi pilihan anda untuk menerima maklumat kewangan semasa.

Mereka yang mengkaji penjagaan haiwan dan kebajikan mungkin dapat meneruskan pelbagai kerjaya yang berbeza. Sebagai contoh, seorang graduan mungkin pergi untuk bekerja sebagai pakar haiwan tingkah laku, hutan, perunding biologi, atau penganalisis kesan alam sekitar. Graduan juga boleh sering bekerja sebagai penjaga zoo, petani, atau biologi, bergantung kepada kemahiran individu mereka.

Adakah anda bersedia untuk mengambil jalan ke arah ijazah master penjagaan haiwan ini? Semua yang anda perlu lakukan adalah mencari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

Baca lagi

Penapis

  • Sarjana
  • Sains Hayat
  • Sains Haiwan
  • Penjagaan dan Kebajikan Haiwan
Bidang pengajian
  • Sains Hayat (5)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian