Keystone logo

28 Sarjana Program dalam Pengajian Tenaga Pengurusan Tenaga 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana
 • Pengajian Tenaga
 • Pengurusan Tenaga
Bidang pengajian
 • Pengajian Tenaga (28)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Sarjana Program dalam Pengajian Tenaga Pengurusan Tenaga

  Sarjana dalam program Pengurusan Tenaga direka untuk menyediakan individu untuk memohon prinsip-prinsip kejuruteraan dan kemahiran teknikal untuk membantu profesional sokongan terlibat dalam pembangunan amalan cekap tenaga mampan. Juga disebabkan oleh peningkatan tenaga profesional yang berkelayakan, ramai jurutera dan perancang bandar sedang mencari individu yang memegang ijazah Sarjana Pengurusan Tenaga.

  Kurikulum bagi program Sarjana Pengurusan Tenaga merangkumi topik-topik seperti prinsip-prinsip pemuliharaan tenaga, penentukuran peralatan, sistem pemantauan dan prinsip ujian, prosedur pemeriksaan kehilangan tenaga, teknik penjimatan tenaga dan melaporkan persediaan. Profesional dengan Sarjana dalam bidang Pengurusan Tenaga boleh digunakan dalam pelbagai industri seperti kejuruteraan, pembuatan, perancangan bandar, kerajaan, swasta dan firma perundingan awam, syarikat tenaga, syarikat kehidupan lestari dan unit pemuliharaan.

  Jika anda sedang mempertimbangkan Sarjana Pengurusan Tenaga, anda boleh mengetahui lebih lanjut dengan melayari pilihan di bawah. Mengambil langkah seterusnya ke arah matlamat profesional anda hari ini!