Keystone logo

24 Sarjana Program dalam Pengajian Teknologi Teknologi Maklumat Pengurusan Teknologi Maklumat 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Teknologi
  • Teknologi Maklumat
  • Pengurusan Teknologi Maklumat
Bidang pengajian
  • Pengajian Teknologi (24)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Pengajian Teknologi Teknologi Maklumat Pengurusan Teknologi Maklumat

Satu program master dirancang untuk pelajar yang telah pun siap ijazah kolej empat tahun. kursus lanjutan seterusnya membangunkan pemahaman hal perkara teori kompleks. Melengkapkan satu ijazah ini biasanya memerlukan dua tahun lagi pengajian dan projek penyelidikan asal yang menunjukkan penguasaan padang.

Jadi, apa yang Sarjana Pengurusan Teknologi Maklumat? Ini sangat dicari program ijazah yang meningkatkan keupayaan teknologi dan analisis pelajar. Mereka adalah yang paling sesuai untuk mereka pelajar dengan matematik yang kuat, sains, atau latar belakang kejuruteraan, dan mereka menyediakan graduan untuk kerjaya menguruskan sistem maklumat yang kompleks. Topik kajian sering termasuk keselamatan siber, analisis data, organisasi perniagaan, perkakasan komputer dan perisian. Pelajar meletakkan teori kepada penggunaan praktikal dengan mereka bentuk dan mencipta sistem maklumat baru dan rangkaian daripada teknologi sedia ada.

Penguasaan teknologi maklumat memberikan graduan kemahiran yang mereka perlukan untuk mengubah suai dan membina sistem maklumat untuk tujuan produktif. Graduan-graduan ini juga boleh mendapat kemahiran kepimpinan yang dipertingkatkan, yang boleh membantu mereka untuk menganjurkan pasukan profesional teknologi dan menghasilkan hasil yang lebih baik dari jabatan IT. pengetahuan perniagaan mereka membolehkan mereka untuk mengarahkan usaha ke arah penyelesaian yang optimum.

kos Program Ijazah berbeza-beza mengikut kadar tuisyen yang dikenakan oleh universiti. Kemasukan jabatan institusi individu boleh memberikan maklumat tambahan. Pelajar juga perlu mengambil kira kos sara hidup mereka semasa mendaftar.

Setelah selesai program ijazah lanjutan, graduan bersedia untuk memasuki tenaga kerja sebagai pengurus dan pemimpin projek. Mereka diupah oleh syarikat-syarikat korporat besar yang mempunyai sistem data dan maklumat mereka sendiri. Pakar-pakar ini menjaga infrastruktur teratur dan selamat.Beberapa graduan juga bekerja untuk agensi-agensi kerajaan dan bukan keuntungan dalam peranan yang sama. Bagi mereka yang lebih suka pelbagai dalam kerjaya mereka, kerja perundingan memberi mereka kebebasan untuk bekerja pada projek-projek individu. Beberapa cawangan ke atas syarikat teknologi maklumat baru mereka sendiri dan bermula.

Bakal pelajar perlu menyelidik semua pilihan yang mungkin sebelum membuat keputusan mengenai program tertentu. Banyak universiti dalam talian menawarkan pendidikan yang paling fleksibel dan relevan. Program-program yang besar untuk pelajar antarabangsa atau profesional yang bekerja yang mempunyai masalah logistik. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.