Keystone logo

35 Sarjana Program dalam Pengurusan Teknologi 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana
 • Pengajian Teknologi
 • Pengurusan Teknologi
Bidang pengajian
 • Pengajian Teknologi (35)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Sarjana Program dalam Pengurusan Teknologi

  Ijazah sarjana adalah ijazah lanjutan bahawa pelajar memperoleh selepas menamatkan program pengajian yang ketat, yang boleh bertahan antara satu dan tiga tahun. Bagi pelajar yang telah memiliki ijazah sarjana muda, mendapatkan sarjana boleh membantu membuka peluang kerjaya yang lebih khusus, ganjaran dan berpotensi menguntungkan.

  Apakah Sarjana Pengurusan Teknologi? Kerja kursus untuk program ini menggabungkan prinsip-prinsip pengurusan, strategi perniagaan, reka bentuk dan kejuruteraan untuk menyediakan graduan untuk mengiktiraf inovasi teknologi yang menjanjikan dan menyelia proses pembangunan. Calon belajar tentang teori-teori perniagaan dan kepimpinan, dengan penekanan kepada pengurusan pekerja teknikal dan pembangunan produk baru. Beberapa program ijazah membiarkan pelajar menumpukan perhatian kepada sektor teknologi tertentu, seperti teknologi maklumat, manakala program lain berusaha untuk membangunkan kemahiran yang lebih umum.

  Sarjana Pengurusan Teknologi boleh menjadi tidak ternilai hari ini, memandangkan sifat yang berkembang pesat teknologi dan manfaat yang diperoleh daripada perniagaan berkembang seiring dengan kemajuan ini. Untuk profesional yang mempunyai latar belakang dalam bidang sains atau kejuruteraan, tahap ini boleh menjadi langkah seterusnya ke arah peranan kepimpinan dalam reka bentuk atau pengurusan projek.

  Kos memperolehi Ijazah Sarjana Pengurusan Teknologi adalah tidak tetap antara institusi; sebaliknya, ia berbeza-beza berdasarkan faktor-faktor seperti geografi dan struktur program. Untuk mengukur dengan tepat kos pendapatan, pelajar sarjana pengurusan teknologi secara langsung harus berunding dengan institusi yang menawarkan ia.

  Profesional yang telah memperoleh Ijazah Sarjana Pengurusan Teknologi boleh mendapat pekerjaan sebagai pengurus projek atau mengejar jawatan eksekutif-peringkat. Graduan boleh terus mengawasi pembangunan teknologi baru dan menimbulkan gangguan.Mereka juga boleh menyelia pekerja teknikal atau menasihati majikan mengenai memanfaatkan teknologi sedia ada untuk meningkatkan operasi perniagaan. Beberapa graduan juga boleh memilih untuk bekerja sebagai perunding dan nasihat perniagaan kepada penggunaan teknologi yang berkesan atau pembangunan produk.

  Mereka yang berminat untuk menambahkan pendapatan ijazah ini boleh berbuat demikian melalui kursus-kursus dalam talian atau konvensional. Program maya boleh memberi manfaat kepada orang-orang yang berminat untuk mendapat ijazah mereka tanpa meninggalkan tenaga kerja atau menempatkan semula. Terdapat beberapa program ijazah sarjana dalam talian yang fleksibel yang boleh didapati hari ini. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.