Keystone logo

4 Sarjana Program dalam Pelancongan dan Hospitaliti Pengurusan Taman dan Rekreasi 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pelancongan dan Hospitaliti
  • Pengurusan Taman dan Rekreasi
Bidang pengajian
  • Pelancongan dan Hospitaliti (4)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Pelancongan dan Hospitaliti Pengurusan Taman dan Rekreasi

Ijazah sarjana adalah cara yang mencabar untuk memajukan pendidikan anda dan menonjol dari orang ramai. Biasanya mengambil dua tahun pengajian sepenuh masa untuk disiapkan, memperoleh sarjana memastikan anda memahami khusus anda pada tahap yang profesional.

Jadi, apa yang dikatakan Sarjana Taman dan Rekreasi Pengurusan? Bidang kuasa seperti bandar-bandar, daerah, wilayah dan gereja sering mempunyai seluruh organisasi khusus untuk pembangunan berterusan dan penjagaan kawasan lapang. Sarjana dalam khusus ini menyediakan graduan untuk memenuhi keperluan masyarakat dengan menawarkan kursus-kursus dalam bidang perhubungan awam, kesihatan, reka bentuk taman, belanjawan dan pengurusan projek.

Graduan yang bersedia untuk mengendalikan tanggungjawab yang mungkin termasuk komunikasi, pembinaan, penilaian vendor dan perancangan acara. latihan mereka membantu mereka memberi tumpuan kepada tujuan yang taman berkhidmat, yang dalam kebanyakan masyarakat menyediakan selamat, tempat-tempat hijau di mana orang boleh berkumpul dan menikmati sukan, berkelah atau tempat untuk berehat.Ramai yang mencari kerjaya ini kerana ia bermakna akan di luar rumah dengan kerap, yang tidak kes dengan kebanyakan pekerjaan berasaskan pejabat lain.

kadar tuisyen Siswazah berbeza daripada sarjana muda, dan secara umum adalah dijamin selama setahun. Pemohon perlu cuba untuk mengira perbelanjaan bulanan mereka dijangka untuk membantu mereka membuat keputusan sama ada mereka mahu mendaftar sebagai pelajar sepenuh masa atau separuh masa.

Bergantung kepada kekuatan dan kepentingan siswazah, beberapa pergi untuk bekerja bagi firma seni bina landskap persendirian di mana mereka bentuk, merancang dan menyelia pembinaan dan penyelenggaraan kawasan komuniti. Di bandar-bandar besar, mereka boleh bekerja dalam projek pemulihan, penyesuaian semula atau pemulihan. Dalam sektor awam, mereka boleh menguruskan program seperti taman-taman awam, program selepas sekolah dan penjadualan bermusim. Sesetengah graduan bergerak ke dalam peranan kepimpinan di mana mereka berkhidmat di atas kapal atau menyelia keseluruhan jabatan atau organisasi.

Di manakah anda mahu belajar taman dan pengurusan rekreasi?Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.