Keystone logo

9 Sarjana Program dalam Pengajian Alam Sekitar Pengurusan Alam Sekitar Pengurusan Sumber Air 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Alam Sekitar
  • Pengurusan Alam Sekitar
  • Pengurusan Sumber Air
Bidang pengajian
  • Pengajian Alam Sekitar (9)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Pengajian Alam Sekitar Pengurusan Alam Sekitar Pengurusan Sumber Air

Adakah anda bersemangat untuk memelihara sumber planet kita yang paling berharga – air? Jika ya, ijazah dalam Pengurusan Air mungkin sesuai untuk anda. Bidang pengajian ini adalah mengenai penggunaan mampan, pemuliharaan, dan pengurusan sumber air.

Semasa ijazah Pengurusan Air, anda akan meneroka pelbagai subjek yang penting untuk memahami kerumitan mengurus sumber air. Beberapa topik ini mungkin termasuk hidrologi dan sumber air, kualiti dan rawatan air, kejuruteraan alam sekitar dan ekonomi air.

Sebagai graduan Pengurusan Air, anda akan menemui banyak peluang untuk mencipta impak yang bermakna merentas pelbagai sektor. Sama ada bekerja di agensi kerajaan untuk membangun dan melaksanakan dasar air yang penting, menyokong perubahan melalui NGO dengan menjalankan penyelidikan dan mengambil bahagian dalam projek berasaskan komuniti, atau menyelidiki isu-isu mendesak seperti kualiti air, hidrologi dan kesan perubahan iklim di institusi penyelidikan.

Kejar ijazah dalam Pengurusan Air dan jadilah sebahagian daripada penyelesaian kepada salah satu isu paling mendesak yang dihadapi planet kita hari ini.

Tuan A diperolehi selepas pelajar melengkapkan program ijazah sarjana muda. Untuk mendapatkan tuan, anda biasanya perlu melengkapkan 12 hingga 18 kursus kolej yang sering melibatkan melengkapkan ujian komprehensif dan / atau tesis.