Keystone logo

24 Sarjana Program dalam Pengajian Kemampanan Kelestarian Alam Sekitar Pengurusan Sumber 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Kemampanan
  • Kelestarian Alam Sekitar
  • Pengurusan Sumber
Bidang pengajian
  • Pengajian Kemampanan (24)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Pengajian Kemampanan Kelestarian Alam Sekitar Pengurusan Sumber

Sebaik sahaja pelajar mendapat ijazah sarjana muda, mereka mempunyai pilihan untuk memasuki tenaga kerja atau meneruskan pendidikan mereka. Salah satu cara mereka dapat terus belajar adalah dengan ijazah induk. Ijazah ini membolehkan graduan memupuk pemahaman yang lebih baik mengenai topik yang dipilih dan memohon pekerjaan yang lebih tinggi membayar.

Apakah Master dalam Pengurusan Sumber? Program ijazah ini mengajar para pelajar untuk menguruskan penggunaan sumber semula jadi dengan berkesan. Pelajar boleh mengambil kursus dalam bidang ekonomi, dasar alam sekitar, analisis kos-manfaat, dan banyak lagi. Dalam program ini, pelajar boleh memilih untuk mengkhususkan diri dalam bidang seperti bekalan air, kejuruteraan ekologi, atau perlindungan sumber. Terdapat program satu tahun yang intensif dan program dua tahun tradisional yang boleh didapati di mana pelajar boleh memilih.

Pelajar yang mengikuti Master dalam Pengurusan Sumber belajar kemahiran belanjawan yang boleh digunakan untuk banyak bidang kerjaya yang berbeza. Tambahan pula, para graduan memahami bagaimana mentafsirkan data yang kompleks dan menjalankan penyelidikan.

Harga sebenar Master dalam Pengurusan Sumber bergantung kepada beberapa faktor. Pertama, calon pelajar harus mempertimbangkan harga tuisyen universiti setiap kredit, serta jumlah kredit yang diperlukan untuk ijazah. Sesetengah institusi mungkin mengenakan bayaran kurang untuk pelajar tempatan berbanding orang lain.

Setelah mendapat Master dalam Pengurusan Sumber, siswazah boleh memilih sama ada kursus penyelidikan atau kerjaya profesional. Graduan yang meneruskan penyelidikan boleh bekerja untuk sebuah universiti atau institusi lain sebagai penyelidik dan pensyarah untuk memajukan lagi pemahaman faktor-faktor alam sekitar, ekonomi, dan lain-lain yang menjadi pengurusan sumber. Graduan yang memilih jalur profesional boleh bekerja untuk organisasi kerajaan atau bukan untung sebagai pengurus pemuliharaan. Pengurus-pengurus ini membantu merangka program-program untuk mengedarkan sumber semula jadi dengan baik.

Universiti di seluruh dunia menawarkan ijazah sarjana dalam pengurusan sumber. Calon pelajar boleh belajar di universiti tempatan, di negara lain, atau dari keselesaan rumah mereka sendiri dengan program dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.