Keystone logo

9 Sarjana Program dalam Pengajian Pengurusan Pengurusan Runcit 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana
 • Pengajian Pengurusan
 • Pengurusan Runcit
Bidang pengajian
 • Pengajian Pengurusan (9)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Sarjana Program dalam Pengajian Pengurusan Pengurusan Runcit

  Untuk bekerja dalam pengurusan runcit, anda memerlukan banyak pengalaman kerja dan mungkin juga pendidikan formal. Dengan mengikuti Master dalam Pengurusan Runcit, anda boleh mengetahui apa yang diperlukan untuk berjaya dalam dunia perniagaan.

  &nbsp

  Apakah Sarjana Pengurusan Runcit? Direka untuk pelajar-pelajar siswazah yang mempunyai ijazah dalam bidang hospitaliti, program ini menyediakan anda untuk bekerja di mana-mana pelbagai profesion runcit. Pelajar mendapat kemahiran dalam pentadbiran perniagaan, pembarangan visual, dan pemasaran. Mereka juga dibenarkan untuk mengejar kepekatan sekiranya, makanan, atau pengurusan perkhidmatan runcit. Kelas di perakaunan dan ekonomi biasanya dimasukkan ke dalam kurikulum program ini.

  &nbsp

  Anda boleh membuat pengurusan resume runcit anda menonjol dengan mendapat ijazah sarjana. Walaupun bakal majikan terutamanya memberi tumpuan kepada pengalaman kerja anda yang terdahulu, latihan formal anda boleh menarik perhatian mereka dan meningkatkan peluang anda untuk mendapatkan kedudukan.Oleh kerana permintaan untuk pekerjaan runcit dijangka berkembang pada masa akan datang, mencari kerja tidak harus menjadi satu proses yang sukar.

  &nbsp

  Terdapat pelbagai program-program yang disediakan, dan kebanyakan mereka mengambil masa dua tahun untuk disiapkan. Tuisyen berbeza dari sekolah ke sekolah. Penyelidikan atau hubungi institusi sebelum memohon untuk menentukan kos pendaftaran.

  &nbsp

  Sarjana dalam bidang Pengurusan Runcit boleh membuka pintu untuk beberapa peluang profesional. Ramai graduan mencari kerja sebagai pengurus barang dagangan, membeli pengarah, pengurus pemasaran, dan pengurus pembelian. Anda juga mungkin layak untuk memohon sebarang jawatan pengurusan peringkat kanan. Dengan ijazah sarjana, anda bersedia untuk bekerja dalam kebanyakan bidang industri hospitaliti, khususnya yang berkaitan dengan pemasaran, jualan, dan pembelian.

  &nbsp

  Terdapat banyak universiti antarabangsa yang menawarkan program dalam pengurusan runcit.Ia juga adalah perkara biasa bagi orang untuk mendaftar dalam program-program dalam talian. Memahami bahawa kebanyakan sekolah memerlukan pelajar untuk mempunyai sekurang-kurangnya dua tahun pengalaman kerja sebelum mendaftar. Jika anda sudah bersedia untuk memperoleh ijazah anda, mencari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.