Keystone logo

17 Sarjana Program dalam Kajian Sukan dan Senaman Perniagaan Sukan Pengurusan Perniagaan Sukan 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Kajian Sukan dan Senaman
  • Perniagaan Sukan
  • Pengurusan Perniagaan Sukan
Bidang pengajian
  • Kajian Sukan dan Senaman (17)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Kajian Sukan dan Senaman Perniagaan Sukan Pengurusan Perniagaan Sukan

Ijazah Sarjana adalah perjalanan dua tahun yang mengambil lepasan dengan ijazah sarjana muda yang lebih dalam ke dalam subjek yang dipilihnya. Sesetengah pelajar mengejar gelaran ini dengan segera setelah menamatkan gelar empat tahun atau bertahun-tahun kemudian ketika bekerja dalam kerjayanya.

Anda mungkin tertanya-tanya, apakah Master dalam Pengurusan Perniagaan Sukan? Bidang ini adalah hibrid pengetahuan sukan dan pentadbiran perniagaan. Sesetengah kursus yang anda boleh jangkakan termasuk pengurusan perniagaan, rundingan kumpulan dan kewangan. Anda juga boleh mengharapkan untuk mempelajari secara terperinci sukan terpilih yang merupakan sebahagian darjah anda. Sebagai prasyarat, anda mungkin mahu mengkaji pengurusan perniagaan pengenalan.

Beberapa kemahiran yang boleh anda pelajari dalam program ini termasuk pengurusan, rangkaian dan komunikasi. Setiap kemahiran ini penting untuk bekerja dalam pengurusan perniagaan sukan tetapi juga berguna dalam kehidupan harian anda. Rangkaian boleh komunikasi boleh membantu anda dengan interaksi peribadi manakala pengurusan dapat membantu anda tetap teratur dan mewakilkan tugas.

Untuk membayar ijazah sarjana, cari bantuan dari sekolah pilihan anda. Banyak lokasi menawarkan sokongan kewangan kepada pelajar siswazah sejak tahap pengajian yang diperlukan dapat membuat pekerjaan menjadi sulit.

Apabila anda mencari pekerjaan selepas mendapat ijazah induk dalam pengurusan perniagaan sukan, anda mempunyai banyak pilihan. Di sisi perniagaan, anda boleh mencari jawatan dalam jawatan jawatan pesuruhjaya sukan atau jawatankuasa pemilik. Di sisi sukan, anda boleh pergi ke rundingan kontrak sebagai seorang peguam untuk atlet atau pasukan. Pemahaman yang luas tentang subjek ini juga boleh memenuhi syarat anda sebagai seorang guru.

Sekolah-sekolah yang menawarkan ijazah jenis ini boleh didapati di banyak negara. Jika anda perlu mempersempit carian anda, pertimbangkan sejauh mana anda ingin melakukan perjalanan dan sama ada kursus boleh didapati dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.