Keystone logo

2 Sarjana Program dalam Pelancongan dan Hospitaliti Hospitaliti Pengurusan Perkhidmatan Makanan 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pelancongan dan Hospitaliti
  • Hospitaliti
  • Pengurusan Perkhidmatan Makanan
Bidang pengajian
  • Pelancongan dan Hospitaliti (2)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular degree type

Sarjana Program dalam Pelancongan dan Hospitaliti Hospitaliti Pengurusan Perkhidmatan Makanan

Selepas memperoleh ijazah sarjana muda, pelajar akan layak untuk mendaftar dalam program ijazah sarjana untuk meneruskan pengajian mereka. Berbuat demikian akan menyediakan mereka dengan kemahiran lanjutan dan pengetahuan yang membolehkan graduan untuk melompat terus ke dalam kerjaya yang berjaya dalam bidang mereka.

Apakah yang dimaksudkan dengan Master dalam Pengurusan Perkhidmatan Makanan? Dengan menggabungkan pengetahuan operasi restoran dan pengetahuan operasi perniagaan am, program ijazah pengurusan perkhidmatan makanan menyediakan pelajar untuk menjadi seorang pengurus atau pengendali di sebuah restoran. Kursus termasuk pemasaran, belanjawan, pengurusan sumber, dan lain-lain kemahiran perniagaan yang diperlukan, serta kemahiran pengurusan restoran, seperti komunikasi interpersonal, kepimpinan pasukan, dan keperluan penyediaan makanan.

ijazah Sarjana manfaat kepada para pelajar dengan menyediakan mereka untuk jawatan maju yang tidak akan menjadi jika tidak mungkin.gaji yang lebih tinggi boleh diperolehi dan komunikasi dan kepimpinan kemahiran yang diperoleh bermanfaat dalam semua aspek kehidupan dan bekerja.

Sebelum anda mendaftar dalam program pengurusan perkhidmatan makanan, pastikan untuk menyelidik kos beberapa program. sekolah-sekolah yang berbeza, panjang pengajian, dan juga negara kajian semua akan mempengaruhi berapa banyak ia kos untuk melengkapkan program ijazah.

The kerjaya yang paling biasa yang anda boleh meneruskan dengan ijazah sarjana dalam pengurusan perkhidmatan makanan seperti pengusaha restoran atau pengurus. Bidang pengajian ini amat bermanfaat jika anda ingin menjadi seorang usahawan dan mula kedai makan anda sendiri, walaupun ia adalah hanya sebagai berkesan dalam mengejar jawatan pengurusan di restoran-restoran yang sedia ada. Jawatan termasuk Pengarah Pemasaran, pengendali, pengurus perkhidmatan pelanggan, atau pengurus katering. Ia juga mungkin untuk mengejar kerjaya sebagai pekerja kebersihan atau pemeriksa kesihatan.

Mereka yang berminat untuk menjadi ketua atau pengurus di sebuah restoran perlu mengambil kira jika pengurusan perkhidmatan makanan yang tepat untuk mereka. Untuk mengetahui lebih lanjut, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.