Keystone logo

18 Sarjana Program dalam Pengajian Ekonomi Perakaunan Perakaunan Pengurusan 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Ekonomi
  • Perakaunan
  • Perakaunan Pengurusan
Bidang pengajian
  • Pengajian Ekonomi (18)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Pengajian Ekonomi Perakaunan Perakaunan Pengurusan

Pendapatan ijazah dalam perakaunan boleh memulakan mana-mana pelajar ke arah kerjaya yang menguntungkan dalam kewangan. Walaupun ijazah sarjana muda boleh anda menjadi baik dalam perjalanan anda, Ijazah Sarjana dalam Pengurusan Perakaunan boleh membuka trek kerjaya korporat dan kerajaan yang meletakkan pengetahuan kewangan siswazah untuk semua jenis kegunaan.

Apakah Sarjana Pengurusan Perakaunan? Program ijazah ini mengambil pendekatan yang lebih tertumpu kepada perakaunan bagi membolehkan pelajar untuk mengasah kemahiran pembiayaan mereka. Kursus sering melibatkan kajian mendalam cukai, audit, perakaunan sistem maklumat, kewangan korporat, perakaunan dan pengurusan. Pelajar biasanya perlu telah lulus ijazah Sarjana Muda dalam bidang yang berkaitan kajian sebelum mendapatkan diterima untuk program itu. Ia mengambil masa kira-kira dua tahun untuk disiapkan jenis ijazah.

Perakaunan adalah salah satu yang paling pesat bidang kerjaya berkembang di dunia.Terdapat banyak kelebihan untuk mendapatkan tahap yang maju dalam lapangan pengajian ini, termasuk beberapa program perakaunan boleh membantu anda dalam mendapatkan CPA atau sijil CIA untuk membantu anda mencari pekerjaan selepas menamatkan pengajian. Majikan juga boleh memihak pemohon dengan tahap yang maju.

Kos memperoleh ijazah sarjana dalam pengurusan perakaunan secara meluas berbeza-beza bergantung kepada institusi dan juga negara pengajian. Pelajar perlu menyelidik program baik untuk memahami apa jenis kos yang terlibat.

Mendapatkan Sarjana Pengurusan Perakaunan yang lebih baik untuk menyediakan graduan perakaunan dalam perniagaan dan kerajaan. Kerjaya dengan agensi-agensi kerajaan atau syarikat-syarikat besar boleh dibuat. Pekerjaan yang berkaitan dengan ijazah ini sering melibatkan pengurusan aset, analisis prestasi, belanjawan, analisis kos, dan banyak lagi. Hari-hari ini, banyak majikan yang memerlukan akauntan mereka untuk sekurang-kurangnya mempunyai ijazah sarjana sebelum mengambil.

Pelajar biasanya boleh memohon untuk program itu dalam talian. Sebelum memohon, pelajar biasanya dikehendaki telah memperoleh Ijazah Sarjana Muda dalam bidang yang berkaitan. Transkrip dan temu bual juga yang perlu. Untuk mengetahui lebih lanjut, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.