Keystone logo

6 Sarjana Program dalam Pendidikan Kepimpinan Pendidikan Pengurusan Pendidikan 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pendidikan
  • Kepimpinan Pendidikan
  • Pengurusan Pendidikan
Bidang pengajian
  • Pendidikan (6)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Pendidikan Kepimpinan Pendidikan Pengurusan Pendidikan

Adakah anda sedang mencari kerjaya yang membolehkan anda membuat perubahan dalam kehidupan pelajar dan pendidik? Jika ya, ijazah Pengurusan Pendidikan mungkin pilihan yang tepat untuk anda!

Program ijazah Pengurusan Pendidikan menawarkan kurikulum yang komprehensif. Anda boleh mengharapkan untuk menyelidiki topik seperti undang-undang sekolah, teori dan tingkah laku organisasi, kaedah penyelidikan pendidikan, kewangan dan belanjawan sekolah, dan teknologi pengajaran.

Mengikuti ijazah Pengurusan Pendidikan membuka dunia peluang kerjaya yang menarik. Anda boleh mencari kerja sebagai pengetua atau penolong pengetua di sekolah atau institusi peringkat kolej. Anda juga boleh mengambil peranan dalam pentadbiran pendidikan tinggi seperti dekan atau provost di universiti atau kolej. Atau mungkin anda ingin mengejar peluang di agensi kerajaan yang menyelia program pendidikan atau organisasi yang menyediakan perkhidmatan sokongan untuk sekolah.

Jika anda sudah bersedia untuk memulakan laluan kerjaya yang menarik yang membolehkan anda memberi kesan kepada kehidupan pelajar dan pendidik, maka sudah tiba masanya untuk mempertimbangkan untuk mengikuti ijazah Pengurusan Pendidikan.

Tuan A diperolehi selepas pelajar melengkapkan program ijazah sarjana muda. Untuk mendapatkan tuan, anda biasanya perlu melengkapkan 12 hingga 18 kursus kolej yang sering melibatkan melengkapkan ujian komprehensif dan / atau tesis.