Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 8 Sarjana dalam Pengurusan Pembangunan 2023

8 Sarjana Program dalam Pengurusan Pembangunan 2023

Gambaran keseluruhan

Setelah selesai ijazah sarjana muda, mengikuti ijazah sarjana adalah sesuai untuk latihan dan pendidikan peringkat tinggi dalam bidang tertentu. Ramai kerjaya dan jawatan peringkat atas memerlukan penyempurnaan ijazah sarjana.

Pelajar yang berminat dengan dasar sosial mungkin tertanya-tanya apa yang Master dalam Pengurusan Pembangunan. Ijazah ini menyediakan graduan untuk memimpin organisasi dan institusi dalam bidang pembangunan dan dasar awam. Topik pengajian boleh merangkumi pembiayaan dan penyelidikan, perancangan projek, sumber manusia, kemapanan, ekonomi antarabangsa, dan kepimpinan. Banyak kursus juga termasuk arahan asas mengenai teori operasi mengenai bagaimana kerja pembangunan berjaya dalam konteks global yang lebih luas. Sesetengah program mempunyai kursus prasyarat yang mesti diselesaikan untuk mendapatkan pengetahuan asas ini.

Program siswazah dalam pengurusan pembangunan memberikan banyak kemahiran praktikal kepada pelajar. Satu kemahiran utama adalah keupayaan untuk menganalisis dan menilai secara kritikal dasar sosial dan ekonomi. Kemahiran lain termasuk penyelidikan, kepimpinan, dan strategi pengurusan.

Program sebegini biasanya mengambil masa sekurang-kurangnya 12 bulan untuk disiapkan, dan beberapa jangka masa selama dua tahun. Sesetengah universiti menawarkan program master dalam pengurusan pembangunan secara paruh waktu.

Sarjana dalam Pengurusan Pembangunan boleh membawa kepada kerjaya dengan pelbagai institusi. Graduan mungkin mendapat pekerjaan sebagai pakar penasihat, perunding, atau pakar kewangan mikro, misalnya, bekerja dengan agensi awam, swasta, dan bukan keuntungan. Ini termasuk bank, kerajaan, badan-badan antarabangsa seperti PBB atau Bank Dunia, NGO, organisasi keusahawanan sosial, mubaligh agama, dan sebagainya. Dengan menggunakan teori dan amalan, pengurus pembangunan berfungsi untuk mencapai kejayaan yang mampan dalam melaksanakan dasar awam dan inisiatif sosial untuk meningkatkan kesejahteraan orang dan planet. Banyak program master termasuk rangkaian dan pembinaan kerjaya sebagai sebahagian daripada kurikulum mereka, jadi pelajar disambungkan dengan baik untuk mendapatkan pekerjaan selepas menyelesaikan gelar.

Dengan peranan antarabangsa ijazah ini, program ditawarkan di seluruh dunia. Ada yang boleh didapati sebagai kursus dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

 • Sarjana
 • Pengajian Pengurusan
 • Pengurusan Pembangunan
Bidang pengajian
 • Pengajian Pengurusan (8)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian