Keystone logo

69 Sarjana Program dalam Pelancongan dan Hospitaliti Pelancongan Pengurusan Pelancongan 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pelancongan dan Hospitaliti
  • Pelancongan
  • Pengurusan Pelancongan
Bidang pengajian
  • Pelancongan dan Hospitaliti (69)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Pelancongan dan Hospitaliti Pelancongan Pengurusan Pelancongan

Ramai pelajar mengikuti ijazah sarjana memilih untuk meneroka kurikulum memberi tumpuan kepada industri pelancongan. Memegang tahap yang maju dalam bidang ini memberikan kelebihan daya saing dalam bidang yang sangat dicari-cari ini.

&nbsp

Apakah Sarjana Pengurusan Pelancongan? Sarjana Pengurusan Pelancongan pakaian pelajar dengan pengetahuan yang penting seperti membangunkan usaha keusahawanan, meningkatkan hasil, memperjuangkan kelestarian, dan menguruskan sumber semula jadi dan manusia. Peserta program juga akan belajar mengenai blok binaan asas pelancongan, termasuk tema universal seperti pengurusan. Pelajar pilihan pilih dari pelbagai luas kursus yang sesuai dengan minat mereka; ini boleh termasuk polisi global pelancongan, kewangan pelancongan, dan pengurusan strategik untuk perjalanan dan pelancongan.

&nbsp

Terdapat banyak sebab-sebab mengapa pelajar memilih untuk mengikuti Master dalam Pengurusan Pelancongan.Sebagai contoh, mereka akan menjadi akrab dengan pelbagai konsep seperti ekopelancongan, komunikasi dan pengurusan konflik, dan pemasaran pelancongan. Di samping itu, ijazah lanjutan dalam bidang ini membolehkan individu untuk maju dengan cepat dalam persekitaran global yang pesat berubah-pengurusan pelancongan.

&nbsp

Kos yang berbeza-beza bergantung pada institusi itu, dan program yang berlangsung selama satu hingga tiga tahun. Ia adalah penting untuk bakal pelajar untuk menyelidik sekolah dengan teliti untuk memastikan program yang ditawarkan sesuai dengan matlamat yang dikehendaki.

&nbsp

Individu yang mendapat ijazah tuan mereka sering mendapati diri mereka dalam permintaan yang tinggi untuk beberapa jawatan yang semakin kompetitif, termasuk ejen pelancongan, pemandu pelancong dan pengurus pemasaran pelancongan.Pelajar akan membangunkan komunikasi dan pemasaran yang lebih kukuh asas dengan mempelajari bagaimana untuk berinteraksi melalui pengalaman pembelajaran intensif dengan rakan-rakan, fakulti dan profesional industri dari seluruh dunia.

&nbsp

Pilihan antarabangsa dan domestik boleh didapati di pelbagai universiti. Kelas dalam talian adalah satu alternatif yang baik bagi orang-orang yang tinggal di seluruh dunia, terutamanya di kawasan pedalaman dengan peluang yang terhad untuk kemudahan. Pilihan berasaskan Internet juga memenuhi kepada individu yang memerlukan jadual yang fleksibel. Untuk bermula dengan kursus, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.