Keystone logo

15 Sarjana Program dalam Kewartawanan dan Komunikasi Massa Media Pengurusan Media 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Kewartawanan dan Komunikasi Massa
  • Media
  • Pengurusan Media
Bidang pengajian
  • Kewartawanan dan Komunikasi Massa (15)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Kewartawanan dan Komunikasi Massa Media Pengurusan Media

Sebagai peringkat pertama sekolah siswazah, ijazah sarjana mengikuti pendidikan sarjana muda dan penerimaan gelar sarjana muda. Ia membolehkan untuk mencapai penguasaan dalam bidang profesional atau topik pengajian tertentu.

Apakah Master dalam Pengurusan Media? Program ijazah ini adalah untuk pelajar yang ingin menguruskan syarikat media, menyediakan perundingan strategik, dan menjadi pemimpin komunikasi. Sesetengah topik yang dibahas sering termasuk pengoptimuman enjin carian dan pemasaran, komunikasi media sosial, pengurusan berasaskan data dan pengurusan perusahaan. Peserta program sering mempelajari tentang keselamatan internet, globalisasi, dan pelbagai jenis organisasi media untuk menampung isu-isu penting yang dihadapi oleh profesional.

Pelajar dari program induk dalam pengurusan media boleh mengharapkan untuk belajar kemahiran seperti kepemimpinan perniagaan dan pengurusan projek, yang merupakan kebolehan profesional yang berguna yang dapat diterapkan dalam hampir semua industri. Mereka juga belajar bagaimana untuk berkesan mengendalikan komunikasi digital profesional untuk organisasi.

Kos ijazah induk dalam pengurusan media bergantung pada sekolah yang anda hadiri dan negara apa yang terletak. Program cenderung berjalan antara satu atau dua tahun. Mendalami sekolah untuk maklumat kewangan paling terkini sentiasa menjadi taruhan yang baik.

Graduan dengan Sarjana Pengurusan Media boleh mengharapkan kerjaya yang terdiri daripada pembantu pengeluaran, penyelidik pasaran, dan perunding junior untuk peranan yang lebih senior seperti rakan kongsi, pengurus projek, pengurus penerbitan digital, wartawan, perunding media, dan pengarah program. Kemungkinan juga wujud sebagai penganalisis, pengarah kreatif, atau pakar kandungan dan ahli strategi. Kedudukan lain dalam industri mungkin berkaitan dengan pemasaran, pengurusan, risikan media, pembangunan perniagaan, analisis strategi, atau peraturan dan dasar.

Program Sarjana dalam Pengurusan Media boleh didapati di seluruh dunia. Walaupun kebanyakannya mungkin darjah berasaskan kampus, kemungkinan pendidikan dalam talian wujud, yang membolehkan anda menghadiri dan menyelesaikan kursus di mana anda tinggal dengan kemudahan anda sendiri. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.