Keystone logo

17 Sarjana Program dalam Pengurusan Makanan dan Minuman 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana
 • Pengajian Makanan dan Minuman
 • Perniagaan Makanan dan Minuman
 • Pengurusan Makanan dan Minuman
Bidang pengajian
 • Pengajian Makanan dan Minuman (17)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Sarjana Program dalam Pengurusan Makanan dan Minuman

  ijazah sarjana bertujuan untuk diperolehi selepas melengkapkan program sarjana muda. Dengan mendaftar, anda boleh meneruskan pendidikan anda dan bersedia untuk memulakan kerjaya yang berjaya. program Ijazah Sarjana menyediakan pelajar dengan pemahaman yang lebih mendalam mengenai bidang mereka dan yang berkuasa terhadap kemahiran mereka.

  Apakah Sarjana Makanan dan Minuman Pengurusan? Dengan mengkaji makanan dan pengurusan minuman, pelajar sedang membuat persediaan untuk kerjaya dalam pengurusan restoran dan operasi. Kursus melibatkan keperluan perniagaan seperti perakaunan, belanjawan, sumber dan pengurusan masa, dan pemasaran. Dalam makanan dan pengurusan minuman khusus, terdapat tumpuan yang lebih besar diletakkan pada komunikasi dengan pelanggan dan cabaran tertentu yang datang dengan berjalan kedai makan. Kurang biasa, pelajar dalam bidang ini boleh belajar kesihatan, keselamatan dan kebersihan.

  Pelajar-pelajar yang mendapat ijazah sarjana akan dapat untuk memasuki kedudukan yang lebih maju dan mendapat gaji yang lebih tinggi daripada jika tidak mungkin. Pelajar juga unik bersedia untuk menjadi usahawan dan menguruskan atau mengendalikan restoran mereka sendiri.

  The tuisyen dan yuran untuk mendaftar dalam program ijazah sarjana dalam pengurusan makanan dan minuman berbeza dengan sekolah dan program yang anda pilih. Negara dan tempoh kajian juga akan mempengaruhi kos. Sebelum anda memilih program, pastikan untuk penyelidikan semua pilihan anda dengan teliti.

  The kerjaya yang paling umum bahawa makanan dan pengurusan minuman graduan boleh meneruskan dalam pengurusan restoran dan pentadbiran. Jawatan-jawatan ini termasuk operator, pengurus syif, pengarah pemasaran, pengurus perkhidmatan pelanggan, dan pengurus sumber manusia. Walaupun ia adalah kurang biasa, ia juga mungkin untuk memasuki kerjaya dalam kebersihan atau keselamatan, seperti inspektor kesihatan atau perundingan sanitasi.Jika anda memilih fokus ini, anda juga boleh bekerja dalam penciptaan dasar.

  Jika anda berminat untuk menjalankan perniagaan restoran atau katering, mendaftar dalam program pengurusan makanan dan minuman. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.