Keystone logo

16 Sarjana Program dalam Pengajian Pengurusan Pengurusan Komersial 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana
 • Pengajian Pengurusan
 • Pengurusan Komersial
Bidang pengajian
 • Pengajian Pengurusan (16)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Sarjana Program dalam Pengajian Pengurusan Pengurusan Komersial

  Ijazah induk adalah langkah pertama yang individu boleh mengambil ke arah mendapatkan pendidikan peringkat siswazah. Ijazah ini boleh digunakan untuk memulakan kedudukan yang lebih tinggi dalam bidang tertentu atau mendaki tangga korporat dengan lebih cepat dari kedudukan yang sedia ada.

  Apakah Master dalam Pengurusan Komersial? Ini adalah ijazah yang menyediakan pelajar untuk mengambil bahagian dalam dunia perniagaan moden dan sangat berguna untuk usahawan dan mereka yang mungkin berminat untuk memulakan perniagaan mereka sendiri. Dalam program induk, para sarjana sering dijangka dapat memahami beberapa subjek yang berbeza, seperti tingkah laku pengguna, operasi media digital dan pengurusan imej jenama. Kemahiran ini pasti menyediakan peserta program untuk memasarkan syarikat dan perkhidmatan, melakukan penyelidikan pemasaran yang kompeten dan berurusan dengan isu-isu pemasaran undang-undang yang mungkin timbul pada pekerjaan.

  Kursus pengurusan komersil membantu peserta dengan membina pelbagai kemahiran profesional, termasuk organisasi, analisis kritikal dan menyelesaikan masalah, yang semuanya penting untuk pekerjaan dalam pengurusan komersial. Selain menawarkan rangsangan kerjaya, kebolehan ini juga membantu pelajar menguruskan masalah harian.

  Kerana kos tuan di kawasan ini cenderung bervariasi bergantung kepada institusi dan negara hosting, adalah mustahak bagi calon pelajar untuk menyelidik kedua-dua kos dan jarak kursus sebelum membuat komitmen ke sekolah tertentu.

  Apabila seorang graduan sarjana dari program ini dan mempunyai ijazah induknya yang baru di tangan, sudah tiba masanya untuk memilih kerjaya. Nasib baik, graduan mungkin dapat mencari pelbagai pekerjaan yang ada ketika mereka memulakan pencarian mereka. Beberapa jawatan yang paling biasa yang mungkin mereka cari termasuk penasihat perniagaan, pengurus pemasaran, pengurus jualan, pakar hubungan antarabangsa, pengurus pengedaran dan penganalisis logistik. Kebanyakan jawatan ini adalah tangan, sementara yang lain melibatkan lebih banyak kerja di belakang layar.

  Sama ada anda lebih suka menghadiri kelas tempatan, antarabangsa, atau dalam talian, terdapat program tuan di luar sana untuk memenuhi jadual sibuk anda. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.