Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 80 Sarjana dalam Pengurusan Kewangan 2023

80 Sarjana Program dalam Pengurusan Kewangan 2023

Gambaran keseluruhan

Ramai pelajar ingin mengambil pengetahuan mengenai operasi kewangan selangkah ke hadapan selepas mendapat ijazah sarjana muda dan meneruskan sarjana dalam pengurusan kewangan. Pelajar yang ingin mendapatkan salah satu daripada darjah ini sering mempunyai pemahaman yang tajam pasaran kewangan dan seronok bekerja dengan kewangan.

Salah satu soalan pertama pelajar apabila mereka mula-mula diperkenalkan kepada program ini adalah, "Apakah yang dimaksudkan dengan Sarjana Pengurusan Kewangan?" Ini peringkat yang khusus memberi peluang kepada pelajar untuk menguasai topik yang memberi kesan kepada kesejahteraan kewangan sesebuah organisasi, seperti struktur modal, dividen, risiko, dan penilaian aliran tunai. Pelajar boleh mengambil kursus kewangan umum sebagai tambahan kepada kelas-kelas yang berkaitan dengan keputusan pelaburan, kewangan korporat antarabangsa dan ekonomi global.

Bidang kewangan perniagaan adalah amat kompetitif.Apabila pelajar mengejar dan mendapatkan ijazah sarjana dalam pengurusan kewangan, mereka dapat memperoleh kemahiran dan pengetahuan yang mereka perlukan untuk menonjol dalam bidang ini berdaya saing dan bekerja dalam bidang yang yang membayar mereka gaji yang dihormati.

Berapa banyak ia kos untuk mendapatkan jenis ijazah sarjana sangat berbeza mengikut institusi dan apa caj universiti untuk tuisyen. Selain itu, berapa banyak ia kos untuk mendaftar dalam salah satu daripada program-program ini juga bergantung kepada panjangnya dan lokasi universiti.

Graduan yang menamatkan pengajian ijazah sarjana dalam pengurusan kewangan boleh bekerja untuk institusi kewangan utama, syarikat-syarikat media, atau syarikat-syarikat yang semakin meningkat dalam hampir mana-mana industri. Mereka yang mendapatkan salah satu darjah ini juga boleh bekerja sebagai penasihat seorang penganalisis kewangan, peribadi atau perniagaan kewangan, pengurus akaun, pengurus kewangan, pemeriksa kewangan, atau dalam apa-apa jawatan lain yang memerlukan pengetahuan yang mendalam dalam sistem kewangan dan kemahiran pengurusan yang mantap.

Pelajar yang berminat untuk mengikuti jenis ijazah mungkin boleh mengambil kursus dalam talian jika mereka mempunyai banyak permintaan pada masa mereka atau di-orang. Untuk memulakan proses permohonan itu, mencari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca lagi

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Ekonomi
  • Kewangan
  • Pengurusan Kewangan
Bidang pengajian
  • Pengajian Ekonomi (80)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian