Keystone logo

13 Sarjana Program dalam Pengurusan Keselamatan 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Kejuruteraan
  • Kejuruteraan Keselamatan
  • Pengurusan Keselamatan
Bidang pengajian
  • Pengajian Kejuruteraan (13)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Pengurusan Keselamatan

ijazah Sarjana yang maju, atau siswazah, ijazah. Mereka biasanya mewakili selesai 12 hingga 18 kursus kolej. Pelajar mestilah tamat ijazah sarjana muda sebelum memohon kepada salah satu daripada program-program ini. Teknologi moden telah menyediakan akses yang lebih mudah untuk program-program ini, supaya profesional, dan juga pelajar, boleh mengambil kesempatan daripada melanjutkan pengajian mereka.

Apakah yang dimaksudkan dengan Ijazah Sarjana Kejuruteraan Keselamatan? Program-program ini biasanya meliputi topik seperti teknologi keselamatan, bahaya alam sekitar dan kebimbangan, risiko tempat kerja dan ergonomik, dan isu-isu yang berkaitan. Banyak program-program menggabungkan sejumlah amali kerja ke dalam kurikulum. Bidang liputan yang diliputi dalam program-program ijazah mungkin termasuk ergonomik, keselamatan, penilaian risiko alam sekitar, dan kejuruteraan biomekanik. Kursus boleh dibangunkan mengikut standard yang ditetapkan oleh Institut Negara bagi Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan (NIOSH).

Kemahiran yang diperolehi dalam program ijazah ini akan membantu graduan meletakkan prinsip-prinsip kejuruteraan keselamatan untuk menggunakan yang baik. Graduan telah membangunkan satu kebiasaan dengan banyak aplikasi kejuruteraan yang berkaitan dengan penggunaan yang seimbang prinsip dan amalan keselamatan. Beberapa program yang ditawarkan sebagai program pembelajaran jarak jauh.

Dengan akses kepada program ini dalam tetapan di kampus dan melalui platform pembelajaran jarak jauh, pelajar dari seluruh dunia boleh mencari pilihan untuk keperluan mereka. Kos yang berkaitan dengan penyertaan dalam program ini boleh berbeza dari tempat ke tempat. Tuisyen tepat dan maklumat yuran, sekolah kenalan secara terus.

Selepas menamatkan Sarjana Kejuruteraan Keselamatan, graduan cenderung untuk menikmati pertumbuhan pekerjaan dan prospek positif, terutamanya kerana kebimbangan untuk keselamatan kerja tumbuh. Gaji tahunan bagi graduan dalam bidang ini cenderung untuk menjadi sangat kompetitif dan wajar.Antara jawatan yang biasa termasuk kesihatan dan keselamatan pekerjaan jurutera, jurutera keselamatan industri, dan jurutera keselamatan produk. Peluang kerjaya juga boleh didapati dengan keselamatan tanah air, kejuruteraan keselamatan perlombongan, dan syarikat-syarikat kejuruteraan keselamatan perlanggaran, sebagai contoh.

Terdapat banyak arahan yang anda boleh meneruskan dengan ijazah sarjana dalam bidang ini. Menentukan jalan yang anda sedang mengejar dan kemudian mencari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.