Keystone logo

12 Sarjana Program dalam Pengajian Pengurusan Pengurusan Kecemasan 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana
 • Pengajian Pengurusan
 • Pengurusan Kecemasan
Bidang pengajian
 • Pengajian Pengurusan (12)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Sarjana Program dalam Pengajian Pengurusan Pengurusan Kecemasan

  Ijazah sarjana adalah ijazah siswazah yang direka untuk membina kemahiran dan kepakaran profesional dalam bidang teras yang profesional berpengalaman perlu memperoleh sepenuhnya. Program siswazah membina pengalaman dan pendidikan terdahulu untuk memperkayakan set kemahiran pelajar yang sedia ada dan memberikan penambahan khusus yang sesuai dengan matlamat akademik dan kerjaya yang khusus.

  Apakah Master dalam Pengurusan Kecemasan? Jenis program ini mungkin mengambil beberapa arah tumpuan yang berbeza, dari satu infrastruktur dan berorientasikan perbaikan kepada pendirian perubatan / triase dan percubaan untuk mengekalkan perintah sivik. Akhirnya, semua aspek ini biasanya diliputi dalam kursus, tetapi terdapat beberapa perbezaan ke komponen program teras di seluruh sekolah. Itulah sebabnya penting untuk menyelidik setiap program yang anda sedang mempertimbangkan.

  Pelajar yang mengikuti laluan ijazah ini akan mendapati ia membantu menajamkan kemahiran profesional teras, seperti membuat keputusan jangka panjang, pelaksanaan dasar dan kemahiran penilaian. Ini adalah inti dari setiap pendekatan yang berjaya dalam pengurusan kecemasan, menyediakan pelajar untuk bergerak ke dalam peranan utama membuat keputusan dalam bidang sambil memajukan kerjaya mereka.

  Kebanyakan program dalam bidang pengajian ini dirancang untuk mengambil masa dua tahun untuk pelajar purata sepenuh masa untuk diselesaikan, walaupun terdapat beberapa kepelbagaian antara negara. Menganggarkan perbelanjaan program menjadi lebih sukar kerana tuisyen berbeza bukan sahaja dari sekolah ke sekolah tetapi juga dari negara ke negara.

  Kerjaya pengurusan kecemasan termasuk kedudukan sebagai pegawai kerajaan di pelbagai peringkat di negara-negara di seluruh dunia. Graduan juga dicari sebagai penyelaras program dan pengurus projek untuk organisasi bantuan antarabangsa. Pemohon yang mempunyai Master dalam Pengurusan Kecemasan juga boleh melayakkan peranan sebagai pekerja pelepasan antarabangsa dalam kapasiti lain oleh organisasi yang sama.

  Anda boleh mendapatkan darjah dalam pengurusan kecemasan dalam talian dengan menyemak persembahan kursus di sekolah dasar awam di seluruh dunia. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.