Keystone logo

25 Sarjana Program dalam Pengajian Teknologi Inovasi Teknologi Pengurusan Inovasi 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Teknologi
  • Inovasi Teknologi
  • Pengurusan Inovasi
Bidang pengajian
  • Pengajian Teknologi (25)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Pengajian Teknologi Inovasi Teknologi Pengurusan Inovasi

Sarjana Sastera ialah ijazah pascasiswazah. Ia diberikan kepada pelajar yang belajar bidang khusus dalam tempoh satu hingga dua tahun. Program ijazah melengkapkan pelajar untuk kemajuan kerjaya. Ia juga menyediakan asas akademik untuk mengejar ijazah kedoktoran.

Apakah MA dalam Pengurusan Inovasi? Bidang pengajian pengurusan inovasi menggalakkan cara berfikir kreatif. Peserta boleh membangunkan pengetahuan untuk membantu sektor swasta dan awam memanfaatkan peluang baru muncul di pasaran. Pelajar boleh belajar bagaimana mengenal pasti dan mengembangkan idea, produk, perkhidmatan dan proses yang canggih. Mereka boleh belajar bagaimana menguruskan idea dari konsep ke pelaksanaan. Program-program ini pada umumnya membawa bersama individu-individu dari pelbagai disiplin, seperti kewartawanan, undang-undang, fesyen dan pemasaran. Bergantung kepada program, pelajar boleh mengawasi projek penyelidikan atau mengambil bahagian di luar dengan syarikat atau agensi awam.

Pelajar yang mengikuti ijazah induk dalam pengurusan inovasi boleh membangunkan kemahiran yang bernilai termasuk pengurusan risiko, pemikiran kreatif dan menyelesaikan masalah. Kualiti ini tidak hanya membantu dalam kehidupan seharian tetapi juga sangat dihargai oleh calon majikan.

Panjang program dan lokasi sekolah memberi kesan kepada kos pendidikan. Adalah lebih baik untuk menghubungi institusi untuk mengetahui lebih lanjut mengenai yuran dan perbelanjaan.

Pengurusan inovasi adalah bidang yang baru muncul dengan permintaan yang semakin meningkat. Banyak perniagaan, organisasi dan korporat mencari individu berbakat yang boleh membantu mereka memperoleh kelebihan persaingan. Dengan perubahan dalam ekonomi dan kemajuan teknologi, individu dengan ijazah sarjana dalam bidang ini mungkin mendapat peluang pekerjaan yang mencukupi. Graduan sangat sesuai untuk peranan pengurusan dan kepimpinan. Beberapa laluan kerjaya termasuk penyelidikan inovasi, pengurusan jenama, dan penyelidikan dan pembangunan. Lulusan boleh menjadi pengurus portfolio teknologi, pengurus R & D atau pakar pengurusan idea.

Kurikulum berasaskan internet adalah ideal jika anda memerlukan jadual yang fleksibel dan akses mudah ke pendidikan tinggi. Untuk memulakan, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.