Keystone logo

2 Sarjana Program dalam Pengajian Alam Sekitar Pengurusan Alam Sekitar Pengurusan Hidupan Liar 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Alam Sekitar
  • Pengurusan Alam Sekitar
  • Pengurusan Hidupan Liar
Bidang pengajian
  • Pengajian Alam Sekitar (2)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular degree type

Popular study format

Sarjana Program dalam Pengajian Alam Sekitar Pengurusan Alam Sekitar Pengurusan Hidupan Liar

Adakah anda bersemangat tentang kesejahteraan haiwan liar dan habitatnya? Jika ya, Pengurusan Hidupan Liar mungkin merupakan bidang pengajian yang sesuai untuk anda.

Dalam program ijazah Pengurusan Hidupan Liar, anda akan menyelami subjek yang menarik seperti Ekologi, Biologi Hidupan Liar, Pengurusan Habitat dan Dasar Alam Sekitar. Topik-topik ini akan memberikan anda asas yang kukuh dalam memahami hubungan kompleks antara haiwan dan persekitarannya, serta alat yang diperlukan untuk membangunkan strategi yang berkesan untuk mengekalkan populasi hidupan liar yang sihat.

Graduan Pengurusan Hidupan Liar mempunyai banyak peluang kerjaya untuk diterokai. Anda boleh menjadi Ahli Biologi Hidupan Liar, menjalankan penyelidikan penting tentang populasi hidupan liar. Atau, anda mungkin mendapati panggilan anda sebagai Pegawai Pemuliharaan, menguatkuasakan undang-undang dan peraturan hidupan liar. Jika anda sentiasa bermimpi untuk bekerja di taman nasional, negeri atau tempatan, anda boleh menjadi seorang Renjer Taman. Laluan kerjaya menarik lain termasuk Pendidik Hidupan Liar, Perunding Alam Sekitar dan Pakar Pemulihan Habitat.

Mengejar ijazah dalam Pengurusan Hidupan Liar adalah peluang yang luar biasa bagi mereka yang berazam untuk membuat perubahan dalam dunia pemuliharaan hidupan liar.

Tuan A diperolehi selepas pelajar melengkapkan program ijazah sarjana muda. Untuk mendapatkan tuan, anda biasanya perlu melengkapkan 12 hingga 18 kursus kolej yang sering melibatkan melengkapkan ujian komprehensif dan / atau tesis.