Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan pelbagai Sarjana dalam Pengurusan Eksekutif 2023

1 Sarjana Program dalam Pengurusan Eksekutif 2023

Gambaran keseluruhan

Kepimpinan adalah kualiti yang jarang berlaku. Ia mengambil pengetahuan, pemikiran yang jelas dan keberanian untuk membuat keputusan penting yang menghasilkan keputusan. Agensi-agensi kerajaan, organisasi bukan keuntungan dan perniagaan semua memerlukan kebolehan mereka yang mempunyai Master dalam Pengurusan Eksekutif.

&nbsp

Apakah Sarjana Pengurusan Eksekutif? Ia adalah ijazah lanjutan yang menyediakan pelajar untuk peranan pengurusan dalam mana-mana organisasi. Ia adalah pilihan yang baik bagi mereka yang sudah mempunyai latar belakang dalam bidang perniagaan, ekonomi atau kewangan. Program-program ini meningkatkan keupayaan kepimpinan pelajar dan menyediakan mereka untuk tahap yang lebih tinggi daripada tanggungjawab. Pelajar bermula dengan mengkaji kurikulum asas perniagaan yang biasanya merangkumi teori organisasi, undang-undang perniagaan, kewangan, perakaunan dan ekonomi. Topik Advanced memberi tumpuan kepada motivasi pekerja, penyelesaian konflik dan peruntukan sumber.

&nbsp

Graduan dilengkapi dengan kemahiran yang diperlukan untuk menerajui peranan pengurusan kompleks dan menuntut. Mereka dilatih untuk menganalisis hasil dan bertindak balas terhadap cabaran tanpa ragu-ragu. Selain mewujudkan perintah dalam proses kerja sedia ada, mereka mampu untuk mereka bentuk dan melaksanakan fungsi perniagaan baru dan meningkatkan produktiviti. Pelajar juga membiasakan diri dengan alat perniagaan semasa digunakan untuk meningkatkan kecekapan dan keuntungan.

&nbsp

Kos Sarjana Pengurusan Eksekutif bergantung kepada institusi yang pelajar memilih untuk hadir. Untuk maklumat terperinci mengenai yuran-yuran dan tuisyen, pelajar perlu menghubungi jabatan kemasukan di universiti-universiti mereka berminat.

&nbsp

Selepas menamatkan salah satu daripada program-program ini, graduan sering bersedia untuk melangkah ke peranan pengurusan dalam mana-mana firma saiz. Mereka juga boleh memajukan kerjaya di sepanjang jalan mereka yang sedia ada.Ia juga adalah mungkin untuk mencari kerja menguruskan projek-projek kerajaan atau menganjurkan fungsi organisasi bukan untung. Sementara kemahiran yang diperoleh boleh digunakan di seluruh industri, pelajar yang ingin terus memberi tumpuan kepada pasaran tertentu. Beberapa graduan lebih suka bekerja secara bebas dan mencari pekerjaan sebagai perunding atau penganalisis.

&nbsp

Adalah penting untuk memulakan penyelidikan semua pilihan yang ada segera. Sesetengah pelajar mungkin lebih suka persekitaran bilik darjah tradisional, tetapi banyak program dalam talian masih menawarkan pendidikan berkualiti. Bagi mereka yang mempunyai penjadualan atau cabaran geografi, pembelajaran jarak jauh adalah cara terbaik untuk mempercepatkan kerjaya. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca lagi

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Pengurusan
  • Program Eksekutif
  • Pengurusan Eksekutif
Bidang pengajian
  • Pengajian Pengurusan (1)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Bidang pengajian yang berkaitan