Keystone logo

23 Sarjana Program dalam Pengajian Pengurusan Pengurusan Awam 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana
 • Pengajian Pengurusan
 • Pengurusan Awam
Bidang pengajian
 • Pengajian Pengurusan (23)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Sarjana Program dalam Pengajian Pengurusan Pengurusan Awam

  Pengurusan Awam merupakan salah satu submedan sains politik dan politik secara keseluruhannya. Istilah Pengurusan Awam mengisyaratkan persamaan bahawa struktur politik dikenakan kepada sektor sosial dan swasta. Oleh itu, beberapa kaedah pengurusan yang digunakan juga boleh digunakan untuk politik. Pengurusan awam seolah-olah muncul amat membantu di negara-negara maju, di mana semua jenis struktur telah pun dibentuk dengan baik.

  Sarjana dalam Pengurusan Awam adalah antara disiplin, yang melibatkan Pentadbiran Awam, Perhubungan Awam, Hak Asasi Manusia, Kemanusiaan, serta Kajian Budaya, di mana budaya difahami sebagai salah satu aspek yang paling kuat yang mempengaruhi masyarakat pelbagai budaya moden. Profesional dilatih dengan Sarjana dalam Pengurusan Awam memperoleh kemahiran membuat keputusan dan menangani konflik kepentingan, dan infrastruktur awam dengan melakukan analisis dasar.Sarjana dalam Pengurusan Awam melibatkan kursus dalam Undang-undang, Ekonomi, Politik, Sosiologi, Psikologi, Hubungan Antarabangsa, dan mata pelajaran lain, melatih pakar masa hadapan untuk mempunyai pendekatan pelbagai disiplin, analitikal dan kreatif dengan isu-isu sektor awam.

  Di bawah anda boleh lihat beberapa program Sarjana Pengurusan Awam ditawarkan oleh beberapa universiti yang terbaik di seluruh dunia. Mulakan pencarian Master masa depan anda dalam bidang Pengurusan Awam dan kerjaya segera!