Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan pelbagai Sarjana dalam Pengukuran 2023

1 Sarjana Program dalam Pengukuran 2023

Gambaran keseluruhan

Ijazah sarjana boleh menubuhkan kelayakan profesional seseorang dalam bidang pilihannya, dan boleh menjadi pintu masuk ke ijazah kedoktoran. Ia boleh membuka banyak peluang dalam kehidupan peribadi dan profesional.

Apakah Master dalam Ukur? Jenis program ini biasanya membina kebolehan pelajar untuk menghasilkan peta atau rancangan untuk pembinaan dengan merakam ciri-ciri kawasan tanah. Pelajar boleh memilih dari pelbagai kursus yang merangkumi matematik, falsafah dan sejarah kaji selidik, serta kerja kursus yang merangkumi peraturan bangunan, kod dan prinsip kejuruteraan. Pelajar biasanya mempunyai peluang untuk mengkhusus dalam bidang ukur tertentu, seperti geodetik, topografi, as-dibina, fotogrametri dan kadaster. Ijazah sarjana biasanya dianugerahkan selepas pelajar menyelesaikan kursus selama dua tahun di peringkat sarjana.

Pelajar yang bekerja ke arah Sarjana dalam Ukur dapat mengembangkan keupayaan untuk menguraikan dan memahami masalah matematik rumit. Mereka sering belajar bagaimana menggunakan teknologi canggih untuk melakukan pengukuran yang tepat, serta mendapatkan kepakaran mengenai sifat fizikal tanah dan mineral. Kesemua kemahiran ini dapat membantu menjadikan graduan calon pekerjaan yang lebih kuat.

Kos untuk tuisyen, buku dan penginapan untuk program ini mungkin berbeza untuk setiap individu dan institusi. Tempoh program boleh memberi kesan kepada perbelanjaan keseluruhan. Membandingkan institusi yang berbeza sering merupakan cara terbaik untuk menentukan jumlah kos.

Orang yang melengkapkan program Sarjana dalam Ukur dapat mencari kerja sebagai juru ukur dan pensijilan dalam industri pembinaan. Pengalaman dan pendidikan lanjutan dalam bidang ini dapat membuka peluang untuk jawatan pengurusan dan kepimpinan seperti pembinaan mandibula, ketua jurutera lapangan, pengurus projek dan perunding. Graduan juga dalam permintaan terhadap papan perancangan kerajaan. Banyak agensi kerajaan dan syarikat swasta menggunakan graduan sebagai juruukur untuk projek jalan dan bangunan.

Program Sarjana dalam Ukur boleh ditawarkan oleh pertubuhan pembelajaran yang lebih tinggi di banyak tempat di seluruh dunia. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

 • Sarjana
 • Pembinaan
 • Pengukuran
Bidang pengajian
 • Pembinaan (1)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Bidang pengajian yang berkaitan