Keystone logo

10344 Sarjana Program 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana
Bidang pengajian
 • Bahasa (87)
 • Sains Hayat (339)
 • Pengajian Ekonomi (948)
 • Fesyen (124)
 • Kajian Sukan dan Senaman (157)
 • Pengajian Kejuruteraan (1084)
 • Kemahiran Hidup (13)
 • Kemajuan Diri (19)
 • Pengajian Kemampanan (265)
 • Pengajian Kemanusiaan (694)
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program Diterangkan

Program ijazah sarjana menawarkan ruang dimana para pelajar dapat memperdalam pengetahuan mereka tentang topik tertentu dan menjadi pakar dalam bidang yang diberikan. Kerana ia adalah tahap pendidikan yang lebih tinggi, ijazah sarjana sering membuka lebih banyak prospek pekerjaan berbanding darjah sarjana sahaja.

Apakah Master dalam Pengkomputeran Awan? Pelajar yang mengikuti pengajian Master dalam teknologi pembelajaran Cloud Computing, pengurusan perniagaan, analisis data, pengaturcaraan komputer, matematik, dan banyak lagi. Pelajar boleh memilih pengkhususan seperti perkhidmatan mudah alih, analisis data, pengkomputeran intensif data, pengurusan maklumat, dan infrastruktur awan. Sesetengah universiti memerlukan pelajar melengkapkan tesis tuan juga. Program-program intensif ini biasanya memerlukan lebih kurang dua tahun belajar sepenuh masa.

Graduan dengan Sarjana dalam Pengkomputeran Awan umumnya mempunyai kemahiran pengaturcaraan komputer yang sangat baik, yang mungkin bernilai sebagai dunia menjadi lebih digital daripada sebelumnya. Tambahan pula, pelajar-pelajar ini boleh belajar bagaimana untuk menguruskan kumpulan orang dalam suasana perniagaan dan bagaimana mentafsirkan jumlah data yang banyak.

Pelajar yang ingin menentukan kos sesuatu program sebelum mendaftar harus menghubungi universiti yang mungkin mereka pertimbangkan. Setiap sekolah mempunyai kadar tuisyen yang berbeza setiap kredit dan mungkin memerlukan jumlah jam kredit untuk program yang berbeza. Selain itu, kolej boleh mengenakan harga berbeza untuk pelajar tempatan dan antarabangsa.

Orang yang mendapat Master dalam Pengkomputeran Awan mungkin mempunyai banyak pilihan kerjaya yang boleh mereka pilih. Sebagai contoh, ramai yang menjadi jurutera komputer dan pengaturcara. Profesional ini mewujudkan program yang digunakan orang untuk meningkatkan kehidupan mereka. Sesetengah graduan dengan ijazah sarjana ini menjadi pengurus di syarikat pengkomputeran awan. Mereka boleh menjalankan seluruh pasukan jurutera dan pengaturcara. Graduan juga boleh menjadi penganalisis data yang membantu syarikat memahami jumlah besar data dalam awan.

Di mana sahaja dari mana anda boleh mencapai awan, anda boleh mendapatkan Master anda dalam Pengkomputeran Awan. Banyak universiti kini menawarkan program dalam talian untuk ijazah ini. Pelajar juga boleh memilih antara universiti tempatan, jauh, dan asing. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.