Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 34 Sarjana dalam Pengkomputeran 2023

34 Sarjana Program dalam Pengkomputeran 2023

Gambaran keseluruhan

Apabila individu mula bekerja ke arah ijazah sarjana, mereka biasanya boleh mengharapkan untuk menghabiskan satu hingga tiga tahun di sekolah. Pelajar biasanya melengkapkan satu projek penyelidikan atau tesis sebelum tamat pengajian. Pengetahuan dan kemahiran yang diperolehi dari ijazah pascasiswazah menyediakan seseorang untuk kerjaya yang lebih tinggi gaji yang atau untuk penerimaan ke program kedoktoran.

Seorang individu dengan ijazah sarjana muda mungkin tertanya-tanya, apakah Sarjana Pengkomputeran? Ini jenis program menyediakan pengetahuan penting mengenai peranan sistem digital dan pengurusan mereka dalam organisasi. Pengiraan dan pengaturcaraan bahasa akan dibangunkan pada peringkat tinggi. Kursus yang merangkumi bidang teknologi maklumat projek, isu-isu pengurusan pangkalan data, etika, inovasi digital, penyelidikan dan antara muka manusia / komputer. Pengajar sering memberi tumpuan kepada aplikasi praktikal teori di lapangan.

Pelajar yang menyediakan satu pengkomputeran sarjana mencapai taraf yang sederhana dalam pengetahuan yang secara langsung ada hubung kait dengan kerjaya yang berpotensi. Kemahiran penyelesaian masalah dan teknik pengurusan menyediakan pelajar untuk peranan dalam kapasiti pentadbiran.

Pengkomputeran adalah satu bidang yang global, dan kursus lanjutan tersedia hampir di mana sahaja di dunia. Ini menjadikan ia sukar untuk pin bawah senarai perbelanjaan atau meramalkan kos purata. Setelah menentukan program yang memenuhi matlamat pendidikan, seseorang individu mungkin boleh memikirkan anggaran kasar jumlah kewangan yang diperlukan untuk ijazah.

Kedudukan sebagai pemaju perisian dan jurutera kini boleh didapati di seluruh dunia. Agensi-agensi Kerajaan, operasi ketenteraan, organisasi awam dan swasta dan universiti semua memerlukan pengkomputeran maju oleh pekerja untuk memudahkan reka bentuk dan pembangunan perisian dan perkakasan dan teknologi digital.Graduan boleh bekerja dalam pengkomputeran kuantum atau opt untuk kerjaya sebagai jurutera penyelidik, pengurus atau perniagaan IT penganalisis.

Sesetengah pelajar lebih suka menghadiri sebuah universiti di lokasi fizikal, manakala yang lain memerlukan fleksibiliti kursus dalam talian. Kurikulum yang sedia untuk memenuhi pelbagai matlamat pendidikan. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca lagi

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Teknologi
  • Sains Komputer
  • Pengkomputeran
Bidang pengajian
  • Pengajian Teknologi (34)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian