Keystone logo

8 Sarjana Program dalam Sains Sosial Sains Politik Pengantaraan 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Sains Sosial
  • Sains Politik
  • Pengantaraan
Bidang pengajian
  • Sains Sosial (8)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Sains Sosial Sains Politik Pengantaraan

Memperolehi ijazah sarjana adalah pencapaian yang hebat. Ia menunjukkan ketekunan dan dedikasi. Individu yang menumpukan masa dan sumber untuk mengikuti pendidikan lanjutan menunjukkan mereka serius mengenai bidang kerjaya yang mereka pilih.

Apakah Master dalam Mediasi? Terdapat banyak aspek dalam kerjaya dalam pengantaraan. Ijazah sarjana dalam bidang ini boleh mendidik seseorang dalam bidang disiplin seperti psikologi, sosiologi, pendidikan, undang-undang, kerja sosial dan banyak lagi. Ini membolehkan pelajar memahami tuntutan pengantaraan dalam pelbagai konteks. Kerja kursus biasanya meliputi subjek seperti campur tangan dan resolusi pertikaian, etika dan keperluan undang-undang pengantaraan, dan teori dan prinsip-prinsip diagnosis konflik.

Mengambil kursus yang berkaitan dengan ijazah Sarjana dalam Pengantaraan dapat memberikan kepada individu pemahaman yang lebih mendalam tentang bagaimana komunikasi yang berkesan berlaku, yang bermanfaat dalam hampir semua situasi. Pelajar biasanya dilatih untuk menjadi lebih sensitif terhadap keperluan keluarga dan kumpulan lain yang semakin berkembang, serta mengasah kemahiran menyelesaikan masalah mereka.

Tuisyen untuk menghadiri sekolah untuk mencapai Master dalam Pengantaraan boleh berbeza-beza di antara lokasi. Adalah baik untuk pelajar menyemak kadar tuisyen sekolah yang ingin mereka hadiri.

Terdapat banyak institusi dan organisasi baik awam dan swasta yang bergantung kepada mediator terlatih untuk membantu menyelesaikan masalah yang mungkin timbul. Firma undang-undang keluarga sering menggunakan pengantara untuk membantu menyelaraskan perbezaan di antara ahli keluarga. Syarikat insurans mengupah wakil tuntutan liabiliti dengan ijazah dalam pengantaraan untuk membantu menyelesaikan tuntutan. Terdapat kedudukan di dalam hospital untuk penengah untuk bekerja dengan pesakit untuk memastikan penjagaan yang berkualiti. Kerajaan juga menyewa pengantara untuk membantu dalam pelbagai arena.

Terdapat banyak tempat untuk mendapatkan Master dalam Pengantaraan. Mungkin terdapat sekolah-sekolah yang tersedia di samping sebagai organisasi antarabangsa. Untuk memulakan, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.