Keystone logo

23 Sarjana Program dalam Sains Sosial Pengajian Kebudayaan Pengajian Warisan 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Sains Sosial
  • Pengajian Kebudayaan
  • Pengajian Warisan
Bidang pengajian
  • Sains Sosial (23)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Sains Sosial Pengajian Kebudayaan Pengajian Warisan

Meningkatkan potensi pendapatan dan peluang kerjaya anda dengan gelar sarjana. Kelayakan akademik lanjutan ini boleh menyiapkan anda untuk melanjutkan ijazah kedoktoran atau bekerja di bidang yang baru. Kebanyakan program berkisar antara satu hingga dua tahun panjang.

Apakah Master dalam Pengajian Warisan? Program-program ini menyediakan kajian mendalam tentang warisan dunia yang tidak ketara dan ketara. Bidang pengajian boleh berkisar dari tempatan ke global dan terutamanya memberi tumpuan kepada pergerakan budaya, objek, tradisi dan amalan. Pelajar boleh memilih pilihan untuk mendapatkan kepakaran lebih lanjut dalam bidang tertentu. Kerja kursus boleh termasuk kumpulan multikultural, berbilang bahasa, multiethnic dan multinasional. Pengetahuan yang diperoleh dapat membantu pelajar mengajar berbagai perbezaan budaya dan menganalisis tindakan budaya, politik dan sosial.

Pelajar dalam program ijazah boleh mengasah kemahiran yang berguna. Berbicara secara umum adalah kemahiran yang dapat merentasi banyak aspek kehidupan dari pekerjaan kepada sukarela untuk menjangkau masyarakat. Penulisan akademik dan kemahiran penyelidikan boleh membantu pelajar dalam akademik dan korporat.

Kos menghadiri bergantung kepada institusi, panjang program dan faktor lain. Penyelidikan pembolehubah sebelum membuat keputusan mengenai program yang betul.

Kebanyakan pelajar dengan Sarjana dalam Pengajian Warisan mengambil laluan akademik tradisional yang memberi tumpuan kepada projek penyelidikan, pengkaryaan dan pengarkiban. Muzium dan arkib institusi boleh memberi peluang pekerjaan kepada graduan. Pelajar juga bercucuk di luar pekerjaan tradisional dan dikejar sebagai pengarah perhubungan awam, penyiar, penganalisis pemasaran dan wartawan. Pelajar boleh menggunakan pengetahuan dan pengalaman mereka untuk mempunyai kesan positif ke atas dunia dan rangkaian global yang berkaitan melalui advokasi, dasar dan penyebaran maklumat.

Pelajar boleh memilih antara tinggal di luar negara, belajar secara tempatan atau bahkan mengambil kesempatan daripada fleksibiliti dalam bilik darjah dalam talian. Mulakan proses dengan mencari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.