Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 7 Sarjana dalam Pengajian Timur Tengah 2023

7 Sarjana Program dalam Pengajian Timur Tengah 2023

Gambaran keseluruhan

Ijazah sarjana adalah jawatan akademik maju dikurniakan kepada individu yang berkesan melengkapkan kursus komprehensif pengajian dalam bidang atau industri tertentu. Kebanyakan program ijazah sarjana mengambil kira-kira dua tahun untuk disiapkan, dan biasanya membina pengetahuan yang diperolehi dalam program Ijazah Sarjana Muda yang berkaitan ini.

Hanya apa yang adalah Sarjana Pengajian Timur Tengah? Program ini ketat amnya mengambil masa dua tahun untuk disiapkan dan melibatkan pandangan umum tentang topik yang relevan ke Timur Tengah. Pelajar dalam program seperti itu boleh mengharapkan untuk menutup sejarah Timur Tengah, pengajian Islam dan agama, Timur Tengah seni dan arkeologi, dan pelbagai bahasa dan kerja-kerja yang ketara kesusasteraan ditulis dalam bahasa Arab, Hebrew, Parsi dan Turki. Perhatian yang lebih akan diberikan kepada budaya purba seperti ilmu pengetahuan Mesir dan perihal Asyur, serta pertimbangan ekonomi kepentingan ke kawasan ini.

Graduan kejayaan Sarjana dalam program Pengajian Timur Tengah disediakan untuk luas kedudukan global. Mereka juga biasanya mengupah sebelum dan berupaya untuk mendapatkan gaji lebih tinggi daripada mereka yang tidak mempunyai ijazah, atau mereka yang berijazah lebih rendah.

Kos memperolehi Sarjana dalam Pengajian Timur Tengah berbeza-beza berdasarkan beberapa faktor utama, antaranya tempoh program itu, rantau ini di mana ia ditawarkan, dan martabat program itu sendiri dan sekolah yang menawarkan ia.

Ramai graduan program Timur Tengah sarjana mencari kerja dalam pendidikan tinggi atau sebagai Jawatankuasa perhubungan budaya atau penganalisis, manakala yang lain mencari pekerjaan dalam perundingan, penterjemahan, perkhidmatan asing, pertubuhan bukan kerajaan atau di sektor swasta. Lain lagi menggunakan ijazah itu sebagai satu cara untuk mendapatkan ijazah yang lebih maju.

Jika Sarjana dalam pengajian Timur Tengah bunyi seperti kursus hak tindakan untuk anda, mengakses direktori global kami yang luas program dan gunakan borang utama untuk mencari satu yang paling sesuai dengan keperluan anda. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca lagi

Penapis

  • Sarjana
  • Sains Sosial
  • Pengajian kawasan
  • Pengajian Timur Tengah
Bidang pengajian
  • Sains Sosial (7)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Bidang pengajian yang berkaitan