Keystone logo

56 Sarjana Program dalam Seni Persembahan Pengajian teater 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Seni Persembahan
  • Pengajian teater
Bidang pengajian
  • Seni Persembahan (56)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Seni Persembahan Pengajian teater

Adalah teater semangat anda dan anda boleh merasa kedua-dua gambar yang dramatik dan perkara-perkara yang tidak ketara dalam kehidupan? Anda mempunyai peluang untuk meningkatkan pengetahuan anda dalam teater dengan mengambil kursus sarjana dalam kajian Theatre. Kajian Theatre merupakan satu bidang antara disiplin yang merangkumi hubungan teater untuk sosial, sejarah, sastera dan lain konteks, dan semiotik dan estetika. Satu program sarjana dalam pengajian Teater biasanya termasuk kedua-dua bahagian teori teater membuat dan juga kajian praktikal peringkat, teknologi teater, seni mengarang sandiwara dan pengarahan.

Teater adalah pada masa kini sering antara budaya dan antarabangsa. Oleh itu, dengan mengambil ijazah sarjana dalam kajian Theatre, anda akan belajar bukan sahaja mengenai teater sebagai dunia terkurung, tetapi juga mengenai teater sebagai perlambangan budaya kita, psikologi dan falsafah yang berbeza.Terima kasih kepada latar belakang budaya yang luas disediakan, ijazah sarjana dalam Pengajian Teater akan memberikan anda peluang kerjaya yang menarik dalam bidang yang berbeza.

Jika anda berminat dengan bidang yang luas daripada kajian Theatre, don 't teragak-agak untuk melihat pelbagai program yang dibentangkan di bawah. Cari program sarjana yang sesuai dengan anda yang terbaik!