Keystone logo

2 Sarjana Program dalam Pelancongan dan Hospitaliti Pelancongan Pengajian Senggang 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pelancongan dan Hospitaliti
  • Pelancongan
  • Pengajian Senggang
Bidang pengajian
  • Pelancongan dan Hospitaliti (2)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular degree type

Popular study format

Popular locations

Sarjana Program dalam Pelancongan dan Hospitaliti Pelancongan Pengajian Senggang

Ijazah Pascasiswazah adalah untuk pelajar yang ingin meneruskan pengajian mereka di peringkat tinggi. Kebanyakan gelar sarjana biasanya memerlukan sekurang-kurangnya satu tahun pengajian sepenuh masa dan boleh mengambil masa sehingga empat tahun untuk diselesaikan. Kebanyakan program memerlukan selesainya 32 hingga 60 jam kredit.

Apakah Master dalam Pengajian Riadah? Juga dikenali sebagai Sarjana dalam Rekreasi Rekreasi, ijazah ini adalah cawangan sains sosial, dan ia bertujuan untuk menyediakan pelajar untuk bekerja sebagai terapi rekreasi atau menjalankan pengaturan rekreasi. Sebagai sebahagian daripada keperluan teras, pelajar mungkin mendapati diri mereka mengambil kursus seperti perspektif dalam masa lapang, konsep dalam rekreasi terapeutik, dan pentadbiran dan pengawasan rekreasi dan sukan. Pilihan kursus pilihan mungkin termasuk reka bentuk program rekreasi, trend dan isu-isu dalam rekreasi terapeutik, dan kawasan dan kemudahan untuk rekreasi dan sukan. Ijazah sarjana ini biasanya bergema dengan individu yang suka bekerja dengan pelbagai orang.

Pelajar yang mengikuti Master dalam Kajian Masa Nyawa boleh membangunkan banyak kemahiran yang berharga. Mereka mungkin belajar kemahiran analitik dan penyelesaian masalah, dan juga kesesuaian. Ini dapat membantu pelajar dalam kehidupan peribadi dan profesional mereka.

Sarjana dalam Studi Leisure ditawarkan di banyak universiti, dan keperluan program berbeza. Banyak faktor boleh memberi kesan kepada kos darjah, termasuk lokasi sekolah, panjang program dan kursus yang dipilih. Hubungi mana-mana sekolah yang bakal datang untuk mendapatkan lebih banyak terperinci yuran enrolmen.

Selepas tamat pengajian, para pelajar mungkin mencari peluang kerjaya dalam kedudukan kepimpinan dan pengurusan dalam pelbagai agensi, seperti bukan keuntungan, pangkalan tentera, pusat peranginan, kemudahan sukan, sekolah dan pusat rekreasi luar. Peluang pekerjaan sering memerlukan calon individu untuk memiliki kemahiran kepimpinan yang kuat, dapat memotivasi orang lain, dan menjadi kreatif, bekerja keras, dan sihat. Graduan mungkin mendapati diri mereka bekerja sebagai jurulatih, pengurus pusat kecergasan, rangers atau pengurus taman hiburan.

Banyak universiti menawarkan Master dalam Pengajian Masa Pantas dalam talian. Sudah tentu, para pelajar dapat meneruskan pengajian di peringkat kampus. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.