Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 11 Sarjana dalam Pengajian Sains 2023

11 Sarjana Program dalam Pengajian Sains 2023

Gambaran keseluruhan

Individu yang ingin meneruskan pendidikan mereka di luar tahap sarjana muda boleh memilih untuk mengikuti ijazah sarjana. Ijazah induk adalah perkuisit untuk kajian doktoral dan sering diperlukan untuk kedudukan, promosi atau kenaikan peringkat tinggi.

Apakah Master dalam Pengajian Sains? Program ijazah jenis ini biasanya memberi peluang kepada pelajar untuk memilih kursus yang selaras dengan kepentingan peribadi dan matlamat kerjaya mereka. Program sering memaparkan kursus yang memberi tumpuan kepada pelbagai bidang saintifik, seperti psikologi, sains bumi, kejuruteraan, kimia, sains biologi, sains komputer dan fizik. Calon pelajar mungkin mendapati program sarjana jenis ini menarik kerana ia cenderung kurang penyelidikan intensif daripada laluan gelar Sarjana Sains yang lain. Kebanyakan program ijazah ini boleh disiapkan dalam tempoh dua hingga tiga tahun.

Dengan memperolehi Sarjana dalam Pengajian Sains, pelajar dapat mengasah kemahiran yang memegang nilai baik secara peribadi dan profesional, menghasilkan gaji yang lebih tinggi, keadaan kerja yang lebih baik dan lebih banyak peluang. Sebagai tambahan untuk membangunkan kemahiran penyelidikan analitik, pelajar meningkatkan kemahiran komunikasi interpersonal mereka dan kemampuan untuk menganjurkan dan mengutamakan tugas.

Kos untuk mengikuti program sarjana adalah berbeza di setiap institusi. Pelajar boleh memeriksa kos dengan menghubungi pejabat kemasukan di sekolah masing-masing.

Pasaran kerja untuk karier dalam bidang berkaitan sains boleh menjadi sangat kompetitif. Memperolehi ijazah Sarjana dalam bidang Pengajian Sains boleh memberi pemohon kelebihan berbanding mereka yang tidak mempunyai ijazah lanjutan. Graduan mungkin memenuhi syarat untuk mengisi jawatan sebagai analysist data, jurutera elektrik, pemaju perisian, pengurus projek, perunding atau ahli analisis dasar. Graduan juga boleh memilih untuk memasuki akademik dan menjadi penyelidik biologi atau pengarah makmal.

Kolej dan universiti di seluruh dunia biasanya menawarkan program Sarjana Pengajian Sains, dan pilihan dalam talian boleh didapati. Untuk mengetahui lebih lanjut, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

 • Sarjana
 • Pengajian Am
 • Pengajian Sains
Bidang pengajian
 • Pengajian Am (11)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian