Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 2 Sarjana dalam Pengajian Perancis 2023

2 Sarjana Program dalam Pengajian Perancis 2023

Gambaran keseluruhan

Memperoleh ijazah sarjana memerlukan komitmen kepada pencapaian akademik. Program-program ini bertujuan untuk pelajar maju mengambil kerjaya mereka ke tahap yang seterusnya. Secara umumnya memerlukan dua tahun pengajian sepenuh masa, program-program ini sering termasuk projek penyelidikan asal untuk membolehkan graduan untuk menunjukkan penguasaan bahan.

Apa yang Sarjana Pengajian Bahasa Perancis? Ia merupakan satu program peringkat ijazah tinggi untuk pelajar bahasa Perancis dan budaya. Walaupun beberapa program tidak memerlukan kefasihan dalam Bahasa Perancis sebelum pendaftaran, pelajar boleh mendapat manfaat daripada kursus sebelum dalam bahasa. Ia adalah perkara biasa bagi kursus-kursus di peringkat ini untuk diajar sepenuhnya dalam Perancis. Ini memperkayakan pemahaman budaya dan membantu pelajar membangunkan lagi kebolehan komunikasi mereka. Topik umumnya melampaui hanya tatabahasa dan sebutan asas pengajaran daripada kelas yang lebih rendah-bahagian. Pelajar boleh menyelidiki seni Perancis, kesusasteraan, dan sejarah.

Nuansa bahasa Perancis adalah lebih mudah difahami melalui kajian budaya keseluruhan. Pelajar juga belajar bagaimana Perancis telah memberi kesan kepada negara lain di dunia secara mendadak. Mereka membangunkan kemahiran analitikal dan pemikiran yang lebih baik dan kritikal boleh menilai pertukaran antara budaya.

Jumlah perbelanjaan untuk program sarjana bergantung kepada kadar tuisyen lembaga pendidikan dan masa kajian diperlukan. Pelajar juga perlu bajet untuk perbelanjaan semasa di sekolah. Kemasukan jabatan universiti boleh menyediakan butiran lebih lanjut.

Siswazah dari program pengajian Perancis bersedia untuk memasuki tenaga kerja antarabangsa. Banyak mencari pekerjaan dengan perniagaan yang mempunyai hubungan di Perancis dan seluruh negara lain di Eropah. Keupayaan untuk berkomunikasi antara budaya berharga supaya graduan boleh menjadi pengurus perniagaan dan perunding. Beberapa pergi untuk bekerja dalam bidang pendidikan sebagai guru Perancis. Orang lain boleh mencari kerja sebagai penterjemah dan panduan.Sangat individu profesional boleh digunakan oleh diplomat atau agensi-agensi kerajaan yang lain.

Ia adalah penting untuk penyelidikan semua pilihan yang mungkin sebelum membuat keputusan mengenai program tertentu. Jika anda mempunyai sekatan jadual, kolej dalam talian sering menyediakan cara terbaik untuk mencapai matlamat pendidikan anda. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

Baca lagi

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Kemanusiaan
  • Pengajian Bahasa
  • Pengajian Perancis
Bidang pengajian
  • Pengajian Kemanusiaan (2)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Bidang pengajian yang berkaitan