Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 3 Sarjana dalam Pengajian Pasifik 2023

3 Sarjana Program dalam Pengajian Pasifik 2023

Gambaran keseluruhan

Tahap pertama kajian pasca siswazah, ijazah sarjana biasanya hanya boleh dicapai apabila seorang pelajar memperoleh ijazah sarjana muda. Kebanyakan ijazah induk memerlukan antara 12 dan 18 kursus kolej untuk menyelesaikan dan mengambil masa kira-kira dua tahun. Mereka yang melengkapkan kursus boleh terus mendapatkan ijazah kedoktoran.

Apakah Master dalam Pengajian Pasifik? Program ijazah sarjana ini menyediakan pelajar dengan alat yang mereka perlukan untuk menjadi pakar dalam asas dan penyelidikan serantau. Kurikulum antara disiplin biasanya mengajar pelajar tentang sejarah dan kesusasteraan negara-negara Asia. Mereka juga boleh belajar tentang budaya, perniagaan dan politik. Individu mungkin ingin mengkhususkan diri dalam bidang tertentu seperti perniagaan atau kemanusiaan dan sains sosial. Bahasa, politik antarabangsa dan pengurusan pembangunan hanyalah satu sampel dari kursus yang mungkin diambil pelajar.

Pengetahuan mengenai sejarah, budaya dan politik negara-negara Asia biasanya hanya satu hasil untuk pelajar yang memperoleh gelar sarjana dalam kajian Pasifik. Ramai yang belajar bagaimana untuk menjalankan penyelidikan bebas menggunakan kaedah analitis maju dan bagaimana untuk menjadikan pengetahuan yang baru dijumpai dalam projek penyelidikan berkualiti tinggi. Pelajar juga boleh mendapatkan kemahiran komunikasi yang meliputi komunikasi aktif dan komunikasi bertulis dan lisan, dan semua kemahiran ini dapat memberikan peluang pekerjaan yang lebih baik dan gaji yang lebih tinggi.

Kos mendapatkan ijazah dalam kajian Pasifik seringkali bergantung pada berapa lama pelajar akan berada dalam program ini dan sama ada apa-apa geran atau biasiswa yang ada. Lokasi kolej atau universiti dan kos pra-set sendiri setiap jam kredit juga merupakan faktor.

Pascasiswazah Pasifik boleh menyediakan siswazah dengan kemahiran yang cukup bahawa mereka layak mendapat banyak laluan kerjaya. Mungkin yang paling popular adalah untuk bekerja sebagai penterjemah atau penerjemah untuk penguatkuasaan undang-undang, syarikat besar atau kerajaan. Laluan lain individu boleh memilih termasuk nasihat kewangan di pasaran Asia, perundingan asing atau koresponden asing. Kerajaan dan syarikat besar sering mempunyai keperluan untuk orang-orang dengan darjah kajian Pasifik, walaupun beberapa syarikat kecil dan permulaan juga boleh menyediakan peluang pekerjaan.

Pelajar boleh memilih untuk belajar dalam talian atau di lokasi fizikal. Walaupun pembelajaran dalam talian lebih fleksibel, universiti-universiti fizikal juga memberi banyak faedah. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

  • Sarjana
  • Sains Sosial
  • Pengajian kawasan
  • Pengajian Pasifik
Bidang pengajian
  • Sains Sosial (3)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Bidang pengajian yang berkaitan