Keystone logo

2 Sarjana Program dalam Seni Persembahan Muzik Pengajian Orkestra 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Seni Persembahan
  • Muzik
  • Pengajian Orkestra
Bidang pengajian
  • Seni Persembahan (2)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular study format

Popular education type

Popular locations

Sarjana Program dalam Seni Persembahan Muzik Pengajian Orkestra

Ijazah sarjana adalah peluang bagi pelajar untuk mengikuti pendidikan yang lebih khusus pada tahap yang lebih tinggi. Ia adalah keperluan untuk beberapa profesion dan biasanya dibina atas kemahiran dan pengetahuan yang diperoleh semasa program ijazah sarjana muda.

Bagi mereka yang berminat untuk mengetahui apa yang Master dalam Pengajian Orkestra, ia adalah program sarjana peringkat tinggi yang melatih pemuzik untuk kerjaya sebagai pemuzik orkestra. Kebanyakan program memberi tumpuan kepada membina sebuah repertoir muzik, yang sering disesuaikan dengan instrumen tertentu pemain. Kajian orkestra juga memberikan peluang para pemuzik untuk bermain di orkestra yang berkaitan di dalam negara dan mungkin melakukan lawatan dengan orkestra untuk sebahagian semester.

Melengkapkan ijazah induk dalam kajian orkestra dapat memberikan pelajar kemahiran untuk dapat melakukan karya seni dan untuk mentafsirkan gaya muzik yang berbeza pada instrumen yang diberikan. Di samping itu, kajian orkestra juga boleh menyediakan graduan untuk berjaya dalam ujian dan temu duga muzik.

Program sarjana dalam kajian orkestra dapat diselesaikan secara sepenuh masa atau paruh waktu dan dapat berlangsung antara satu setengah hingga tiga tahun. Kos program mungkin berbeza bergantung kepada di mana program ditawarkan.

Hasil karier utama untuk pelajar master dari studi orkestra adalah seorang musisi profesional dalam orkestra. Ini memerlukan latihan, persembahan, dan kemungkinan perjalanan dengan ensemble untuk satu atau lebih musim. Dengan trek khusus dalam program ijazah, graduan yang berjaya juga boleh bekerja sebagai konduktor orkestra atau sebagai pengajar atau tutor untuk pelajar orkestra. Banyak program lepasan bermitra dengan ensemble tempatan supaya pelajar mempunyai peluang untuk memperoleh pengalaman kerja ketika masih menyelesaikan gelar mereka.

Ijazah Sarjana dalam kajian orkestra boleh didapati di seluruh dunia. Di mana anda memilih program mungkin bergantung kepada minat anda dalam orkestra profesional tertentu yang ditubuhkan. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.