Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 5 Sarjana dalam Pengajian Migrasi 2023

5 Sarjana Program dalam Pengajian Migrasi 2023

Gambaran keseluruhan

Kebanyakan ijazah sarjana ditawarkan sebagai Sarjana Seni atau Sarjana Sains. Bergantung pada laluan kerjaya yang dipilih, tuan boleh meningkatkan kerjaya seseorang atau membuka pintu tertutup sebelum ini.

Apakah Master dalam Pengajian Migrasi? Penyelidikan adalah komponen besar darjah ini. Pelajar mempelajari dasar imigresen, kaedah penyelidikan, penghijrahan buruh, anjakan dan pembangunan di dunia moden, dan trend global. Laluan kursus individu boleh disesuaikan bergantung kepada minat para ilmuwan dan matlamat kerjaya masa depan. Pelajar mempelajari pelbagai aspek undang-undang dan dasar dan cara mengamalkannya dalam bidang. Kebanyakan program ijazah disiapkan dalam masa dua tahun dan termasuk tesis. Ramai juga menawarkan peluang untuk belajar di luar negara.

Program ini mengajar peserta bagaimana untuk berkempen dan melaksanakan kerja advokasi. Belajar kaedah penyelidikan yang tepat bukan sahaja membantu dalam bidang kerjaya yang dipilih, tetapi juga membantu pelajar menyelidik perkara-perkara lain dalam kehidupan mereka yang bermanfaat dari maklumat berkualiti dari penjagaan kesihatan dan membeli kereta untuk memiliki rumah.

Untuk menyediakan kewangan, penyelidikan pelbagai pilihan yang tersedia, dari pelbagai kos kepada beban kursus yang diperlukan, sebelum membuat keputusan mengenai program yang tepat untuk pelajar dan anggarannya. Mencadangkan ke sekolah untuk mendapatkan kos semasa semasa juga dicadangkan.

Graduan program telah mengambil Master dalam Pengajian Migrasi dan meneruskan pendidikan mereka untuk menjadi doktor dan peguam. Ramai juga telah berusaha untuk organisasi-organisasi global seperti Agensi Bantuan dan Kerja Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu. Laluan kerjaya dalam kerja hak asasi manusia, imigresen, kemanusiaan dan pelarian adalah pilihan yang berdaya maju. Banyak organisasi dan badan pemerintah dan bukan kerajaan menawarkan peluang pekerjaan yang berpotensi untuk graduan. Pertubuhan akar rumput, keusahawanan, kewartawanan dan diplomasi memberikan pilihan kerjaya tambahan.

Program boleh didapati di pelbagai universiti di seluruh dunia atau dalam talian untuk pelajar yang memerlukan jadual yang fleksibel. Untuk memulakan proses, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

  • Sarjana
  • Sains Sosial
  • Pengajian Pembangunan
  • Pengajian Migrasi
Bidang pengajian
  • Sains Sosial (5)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian