Keystone logo

3 Sarjana Program dalam Pengajian Kemampanan Pengajian Kemampanan Sosial Pengajian Ketaksamaan 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Kemampanan
  • Pengajian Kemampanan Sosial
  • Pengajian Ketaksamaan
Bidang pengajian
  • Pengajian Kemampanan (3)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular degree type

Popular locations

Sarjana Program dalam Pengajian Kemampanan Pengajian Kemampanan Sosial Pengajian Ketaksamaan

Ijazah sarjana membantu pelajar memahami subjek di luar program ijazah sarjana muda. Ijazah siswazah umumnya memerlukan lebih banyak penyelidikan dan kajian mendalam. Tambahan pula, ijazah sarjana biasanya membuka laluan kerjaya yang menarik untuk graduan yang cenderung membayar lebih banyak daripada pekerjaan yang hanya memerlukan bujang.

Apakah Master dalam Kajian Ketaksamaan? Program ijazah sarjana ini menumpukan pada ketidaksamaan yang wujud antara lelaki dan wanita di seluruh dunia. Kursus ini juga boleh memberi tumpuan kepada persimpangan ketidaksamaan, seperti bangsa, orientasi seksual, dan kelas ekonomi. Pelajar mempelajari sejarah ketidaksamaan ini dan mempelajari teori tentang cara meningkatkan kesamaan di masa depan. Pelajar belajar untuk melihat masyarakat melalui lensa sosial, budaya, dan ekonomi untuk lebih memahami daya yang membawa ketidaksamaan. Ramai Sarjana dalam program Pengajian Ketaksamaan mengambil masa dua tahun untuk pelajar sepenuh masa selesai.

Pelajar yang mengikuti pengajian ijazah sarjana dalam kajian ketidaksamaan dapat mengembangkan rasa empati bagi orang yang tidak seperti diri mereka sendiri. Perasaan ini boleh menjadi baik dalam usaha peribadi dan kerjaya. Tambahan pula, graduan biasanya meninggalkan program-program ini dengan kemahiran penyelidikan dan komunikasi yang sangat berharga kepada banyak majikan.

Tidak ada dua program sarjana dalam kajian ketidaksamaan yang sama. Harga tuisyen boleh berbeza antara negara, rantau dan universiti individu. Pelajar perlu menyemak dengan setiap sekolah untuk menentukan kos yang berpotensi.

Graduan dengan Sarjana dalam Pengajian Ketaksamaan boleh meneruskan kerjaya keadilan sosial yang berkembang maju. Sesetengah graduan menguruskan pengarah atau pengasas organisasi bukan untung yang bekerja dengan orang yang terpinggirkan untuk mewujudkan dunia yang lebih adil. Lain-lain boleh terus bekerja dalam organisasi kebajikan kerajaan, menguruskan pasukan orang yang bekerja secara langsung dengan orang yang memerlukan. Masih orang lain dengan gelar ini bekerja di kerajaan sebagai penasihat dasar. Penasihat-penasihat ini menganalisis dasar-dasar yang dicadangkan untuk memahami kesan yang berpotensi kepada masyarakat yang terpinggir.

Dengan program dalam talian, ramai pelajar memperoleh Master dalam Pengajian Ketaksamaan dari jauh. Yang lain memilih universiti tempatan, dan beberapa pelajar pergi ke luar negara untuk belajar mereka. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.